Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Borbely Laszlo: Decizia CCR menţine starea de incertitudine

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, consideră că decizia Curţii Constituţionale de a-şi amâna până la 31 august dezbaterea privind validitatea referendumului asupra demiterii preşedintelui suspendat “menţine starea de incertitudine”, întrucât “nici de acum înainte nu se vor potoli, în sfera discursului public, disputele, chiar atacurile verbale, între cei care împărtăşesc opinii politice diferite”.

“Trebuie să reflectăm şi la cine este vinovat de situaţia în care s-a ajuns< preşedintele, care timp de opt ani nu a reuşit să-şi îndeplinească rolul de mediator, sau forţele aflate la putere în prezent, care au încercat să obţină, în două săptămâni, schimbări nepregătite temeinic şi în privinţa cărora se pot ivi unele îndoieli”, a spus Borbely Laszlo, conform unui comunicat difuzat vineri.

Potrivit vicepreşedintelui politic al UDMR, decizia luată de Curtea Constituţională înseamnă că această instituţie “nu are la dispoziţie date care să reflecte în mod autentic situaţia actuală a cetăţenilor cu drept de vot, altfel spus, lipsesc informaţii fundamentale necesare pentru luarea unei decizii”.

“Este de datoria autorităţilor competente din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor să actualizeze constant listele electorale şi să identifice neregulile existente. Acest lucru a fost cerut, în repetate rânduri, şi de noi, şi de către alţi colegi parlamentari. Actualizarea listelor electorale nu a avut loc până acum deoarece multora le-a convenit situaţia actuală. Acum, însă, această atitudine s-a răzbunat, lovind ca un bumerang care se întoarce. Decizia de amânare luată acum de Curtea Constituţională nu va contribui, după părerea mea, la stabilizarea situaţiei politice interne. UDMR a avut dreptate atunci când i-a îndemnat pe alegătorii maghiari să voteze aşa cum le dictează conştiinţa. De asemenea, comunitatea maghiară a simţit că există probleme serioase în legătură cu referendumul”, a afirmat Borbely Laszlo, citat de Agerpres.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns