Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vasile Lup la a 30-a ediţie consecutivă a sarmalelor calde

Sigla Informatia Zilei
Vasile Lup la a 30-a ediţie consecutivă a sarmalelor calde
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Lup impartind sarmale
Vasile Lup impartind sarmale

Chiar dacă luni la prânz mercurul termometrului se apropia lejer de 40 de grade Celsius în Sătmar, Vasile Lup s-a aflat din nou la datorie în mijlocul celor nepăstuiţi de soartă. Şi de această dată binevoitorul Vasile Lup a dat curs cu aceeaşi promptitudine acţiunii sale de distribuire a sarmalelor, calde -aburinde pe care le-a oferit sărmanilor, începând cu ora 12.00, pe platoul din faţa Muzeului Judeţean Satu Mare.

Zeci de sărmani de toate vârstele, mare parte din ei bătrâni, au stat răbdători la rând pentru a  primi câte o porţie generoasă de sarmale. Ici şi colo câte un tânăr mai  grăbit puţin se agita nevoie mare să i se acorde mai repede masa caldă, fără să ia seama la atitudinea civilizată pe care restul oamenilor au înţeles că trebuie să o adopte pentru a putea fi serviţi cât mai ordonat cu putinţă. Fiecare din cei aproximativ 100 de sărmani a primit sarmale pe săturate, dar şi câte un pahar de suc sau apă pentru a-şi potoli setea.

Masa caldă a fost servită în condiţii ireproşabile, cu farfurii şi tacâmuri de unică folosinţă. Delicioasele bucate tradiţionale au fost pregătite cu mult drag în noaptea dinaintea servirii în bucătăria restaurantului Paloma. De asemenea, au fost aduse şi câteva mese, astfel încât cei care au dorit să mănânce pe loc din sarmale să aibă această posibilitate.

Acţiunea sarmalelor calde va continua şi lunile viitoare

Respectul şi încrederea pe care  Vasile Lup o primeşte din partea acestor sărmani nu a rămas neobservată. Cel mai elocvent lucru este că de la o vreme încoace Vasile Lup a încercat să-i implice pe unii dintre ei în activitatea de servire a sarmalelor. “După cum se poate observa, am încercat să implicăm şi oameni de diferite etnii care să ne ajute la servirea sarmalelor” a spus Vasile Lup

Demn de menţionat este caracterul permanent al acţiunii care a împlinit deja o vârstă frumuşică:  2 ani şi jumătate, respectiv 30 de luni consecutive în care s-au oferit nevoiaşilor 60.000 de sărmăluţe. Acţiunea sarmalelor calde are loc în prima zi de luni a fiecărei luni calendaristice.

Întrebat ce anume l-a determinat să facă o astfel de acţiune la Satu Mare, Vasile Lup a spus că a fost deosebit de impresionat de una din sărbătorile americanilor – Thanksgiving day. “Mi-am zis: de ce nu aş putea face o astfel de zi, lunar la Satu Mare?” a subliniat Vasile Lup.

El a mai spus că va continua seria acţiunilor social filantropice. Ca şi până acum va împărţi la fiecare început de lună câte 2.000 de sărmăluţe, în aceeaşi locaţie.

Pe această cale Vasile Lup a mulţumit familiei, prietenilor pentru sprijinul necondiţionat pe care şi-l oferă, inclusiv Primăriei Satu Mare, primarului dr. Dorel Coica pentru bunăvoinţa de a-i oferi acest spaţiu, atât de necesar pentru oferirea sarmalelor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns