Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Videanu: In trei luni de Guvernare, Guvernul Ponta a produs doar “circ politic”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a criticat, marţi, Guvernul Ponta, susţinând că nu a reuşit, în trei luni de guvernare, să producă soluţii economice, doar “circ politic”.
“Suntem la trei luni de zile de guvernare Ponta şi vreau să vă spun că, din păcate, constatăm că România este o ţară neguvernată. Când am făcut primul bilanţ, la prima lună de guvernare Ponta, am atras atenţia că în lipsa soluţiilor economice (…) Guvernul Ponta va oferi poporului circ. Din păcate, de trei luni de zile constatăm lipsa soluţiilor economice, constatăm că în situaţia în care România este o ţară neguvernată ceea ce li se oferă românilor este un circ politic continuu, un circ care îl arde însă pe român la buzunar”, a declarat Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.

El a atras atenţia asupra scumpirilor, amintind de creşterea preţurilor la carburanţi, la energia termică, la medicamente şi produse alimentare.

Potrivit acestuia, scumpirile se produc în condiţiile deprecierii monedei naţionale, iar pe fondul acesteia “majorarea cu 8% a salariilor bugetarilor a fost de mult mâncată”.

Democrat-liberalul a adăugat că pensionarii şi salariaţii din economia reală sunt cei mai afectaţi de mărirea preţurilor şi deprecierea leului.

Totodată, a mai spus el, “continuă ieşirile de capital din România, un semnal extrem de prost al investitorilor în România”.

În opinia sa, ”mult mai îngrijorător este faptul că de trei săptămâni nu se mai primesc cereri de rambursare a fondurilor europene, nimeni nu se mai ocupă în momentul de faţă de accesarea fondurilor europene”.

El a atras atenţia şi asupra lipsei de lichiditate în economia României care se reflectă în blocajul financiar, dând exemplu că perioada de rambursare între companii a crescut de la 60-70 de zile la 180-200 de zile, ceea ce va face, dacă nu se vor găsi soluţii de finanţare a economiei naţionale, să se ajungă în perioada ’98-’99 la un blocaj financiar instituţional la nivelul economiei româneşti.

“Concluzia este că România în ciuda faptului că la începutul anului 2012 era una din ţările de top în Uniunea Europeană ca stabilitate macroeconomică şi ca încredere investiţională astăzi este o ţară care nu mai prezintă interes pentru investitori datorită faptului că de trei luni de zile România este o ţară neguvernabilă. Pe cale de consecinţă, cerem de urgenţă Guvernului Ponta să pună capăt circului politic, să pună capăt decredibilizării României în plan internaţional şi decredibilizării României în faţa investitorilor străini”, a declarat Adriean Videanu, citat de Agerpres.

El a mai cerut Guvernului Ponta dacă poate să producă de urgenţă soluţii economice pentru România.

”Dacă Guvernul Ponta nu este în stare de aceste lucruri ar fi mai bine pentru binele României să-şi depună mandatul şi să găsim o soluţie pentru că schimbările trebuie făcute înainte ca ele să fie necesare. De aceea cerem imperios Guvernului să pună capăt circului politic şi crizei politice pe care a instrumentat-o amatorist, de altfel”, consideră Adriean Videanu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns