Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu: Guvernul Ponta s-a împotmolit la absorbţia fondurilor europene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele suspendat Traian Băsescu apreciază că reducerea prognozei de creştere economică pentru acest an ar fi urmarea secetei, a lipsei de activitate a Guvernului de “minimală stimulare a economiei” şi a faptului că Executivul ” s-a împotmolit la absorbţia fondurilor europene”.

Traian Băsescu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul său de campanie, despre reducerea prognozei de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB.

“E secetă, e lipsă de orice activitate a Guvernului de minimală stimulare a economiei şi, mai ales, Guvernul Ponta s-a împotmolit la absorbţia fondurilor europene. S-au împotmolit şi asta afectează foarte mult crearea de locuri de muncă”, a răspuns Basescu, citat.

La observaţia că nici anterior rata de absorbţie a fondurilor europene nu era foarte bună, Băsescu a răspuns: “Da, dar nici zero nu era, cum e de când e Ponta”.

 “Încă luase un trend pozitiv rata de absorbţie, dar de când a venit domnul Ponta s-a oprit finanţarea europeană”, a mai susţinut el.

Guvernul şi-a redus prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, relevă proiectul de rectificare bugetară obţinut de Mediafax.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns