Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Slujbă religioasă şi depuneri de coroane la Zilele Oraşului Nou

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oficialitati prezente la depunerile de coroane
Oficialitati prezente la depunerile de coroane

    Duminică, 12 august au avut loc zilele comunei Oraşul Nou. Este cea de-a opta ediţie de care se bucură locuitorii acestei comune. Se speră ca obiceiul să continue, date fiind faptul că anumite ediţii s-au omis din diferite motive.

     Ziua a debutat cu o slujbă religioasă, după care oficialii prezenţi în frunte cu primarul Ludroczki Alexandru s-au mutat la monumentul eroilor.

Aici, rând pe rând în faţa a peste 150 de persoane au luat cuvântul reprezentanţi ai diferitelor grupuri dar şi reprezentanţi ai unor formaţiuni politice.

După mesajele de mulţumire şi îndemnurile la distracţie s-au depus coroane în cinstea strămoşilor căzuţi pe câmpurile de luptă în primul şi al doilea Război Mondial. Acest fapt doreşte atât să întărească respectul locuitorilor faţă de strămoşi, cât şi să menţină vie amintirea acestora şi a faptelor lor.

La aceste momente solemne ale începutului sărbătorii au luat parte invitaţi de seamă pentru locuitorii comunei. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad şi senatorul Gunthner Tiberiu au onorat invitaţiile primite pentru a participa la acest eveniment, cu toate că agenda lor era destul de încărcată.
Sărbătoarea s-a reluat după masă.

Mici, cârnaţi şi produse de artizanat

Invitaţii şi oficialii au avut parte de o masă festivă organizată în sala de nunţi a comunei. Între timp pe locuitori îi aşteptau deja micii comercianţi cu diferite produse. Mirosul de mici şi cârnaţi îi tentau pe cei prezenţi, iar produsele de artizanat le luau ochii.

Programul s-a reluat de la ora cinci după masă când pe scenă au urcat un grup al grădiniţei din comună, un grup de dansuri populare şi diferiţi artişti locali.
Începând cu ora 21 atmosfera a fost întreţinută de Dancs Annamari, Mc Hawer de la ora 22, iar de la 23 Groovehouse.

Seara s-a terminat cu un minunat foc de artificii la ora 24, care a marcat închiderea oficială a zilelor comunei Oraşul Nou.  Distracţia a mai continuat pentru cei mai tineri, care au avut parte şi de o discotecă în aer liber până târziu în noapte.

Ploaia care şi-a făcut simţită prezenţa la un moment dat a încercat să-i descurajeze pe cei prezenţi, dar nu a reuşit să îi alunge şi să le strice cheful de distracţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns