Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu: Sper ca Guvernul şi CC să reziste la lanţul de presiuni exercitate asupra lor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, luni seară, că nu este la curent cu stadiul actualizării listelor electorale permanente acest lucru fiind ”treaba Guvernului” şi a spus că actualei puteri i se opun “nişte minciuni” prin care “oamenii lui Băsescu” doresc să creeze un “lanţ de presiuni” asupra Executivului şi Curţii Constituţionale.

“Nu, pentru nu este treaba mea, este treaba Guvernului. Eu am făcut o pledoarie publică pentru ca Guvernul să facă aceste lucruri, pentru că sunt constituţionale şi sunt cerute de Curte. Guvernul le face. Scrisoarea premierului (scrisoarea adresată luni de premier Curţii Constituţionale – n.r.) stă mărturie, memorandumul adoptat de Guvern la fel şi aici lucrurile sunt clare. Nu e treaba mea să mă amestec, să monitorizez, să fac ceva de genul acesta în legătură cu acţiunea guvernamentală. Evident, mă interesez, nu e niciun secret. Mă interesez pentru că este un lucru important şi ţine de funcţionarea acestei instituţii şi lucrurile merg normal”, a explicat preşedintele interimar la Antena 3, citat de Agerpres.

Antonescu a spus că nu se mai pot face dezbateri pe marginea subiectului legat de listele electorale.

”Nu mai avem ce dezbate. Nouă ni se opun nişte minciuni, nişte minciuni grosolane, simple, repetate în fiecare zi. Cred că am explicat cu toţii destul de clar ce e cu cetăţenii români care domiciliază în străinătate, ce spune legea despre ei: spune că au drept de vot, că se numără voturile lor, dar că nu sunt listele permanente şi că nu intră în cvorum.(…) Ce vedem noi în fiecare zi la oamenii lui Băsescu ? Că repetă aceeaşi minciună, că ţipă de mila românilor din străinătate, cum le-am luat dreptul de vot”, a adăugat Crin Antonescu.

El a arătat că sunt ”nişte domni” care apare în numele unor organizaţii, ”pretinse, reale”, din străinătate, care ameninţă cu plângere penală în cazul în care nu sunt introduşi în listele electorale.

“În listele electorale sunt, numai că în acelea suplimentare. Dacă vor în acelea permanente nu poate să-i introducă nimeni pentru că legea prevede altceva. Şi atunci asta nu e decât propagandă.(…) Nouă ni se opun aceleaşi minciuni: cum vrem să luăm dreptul românilor din străinătate, cum vrem să facă Guvernul nişte malversaţiuni pe liste. Nu, aici e vorba de liste oficiale ale statului român şi ale altor state care ne arată sau arată Curţii, dacă vrea să ia în considerare, care e situaţia alegătorilor români care sunt pe liste suplimentare şi cei care sunt pe liste permanente. Vrem să ştim adevărul despre chestiunea aceasta, facem aceste lucruri, Curtea vrea să-l ştie. Dacă sunt alţii pe care nu-i mai interesează deciziile CCR şi care vor pur şi simplu prin dictat politic să-l pună cu forţa pe Traian Băsescu înapoi, aceasta este o altă problemă “, a susţinut preşedintele interimar.

El a acuzat în context “lanţul de presiuni” la adresa Guvernului şi Curţii Constituţionale exprimându-şi speranţa că ambele instituţii vor rezista şi vor dovedi ”că în România există cu adevărat stat de drept”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns