Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Numeroase oficialităţi judeţene au participat la “Zilele Tăşnadului”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sute de localnici au participat la Ziua orasului Tasnadului
Sute de localnici au participat la Ziua orasului Tasnadului

Sava Negrean Brudaşcu, Irigy Honaljmirigy şi formaţia Hi-Q au fost capete de afiş

    Miercuri, 15 august, de ziua “Sfintei Marii Mari”, la Tăşnad, au avut loc manifestările dedicate celei de a XIV-a ediţii a zilei oraşului. Sărbătoarea a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local Tăşnad. Au participat numeroase oficialităţi judeţen şi oaspeţi din străinătate.

Reîntâlnirea primarului Mitraşca cu tăşnădenii

După realegerea lui Vasile Mitraşca în funcţia de primar, acesta s-a întâlnit în premieră cu tăşnădenii la o manifestare de asemenea anvergură. S-a dovedit vădit emoţionat. Uneori îşi căuta cuvintele pentru a se adresa concitadilor într-un mod cât se poate de prietenesc. Este un lucru firesc. Asistenţa era numeroasă. În faţa scenei erau câteva sute de localnici. Sărbătoarea a fost deschisă de Imnul Tăşnadului compus şi interpretat de Dj. Ady.

Îndemn la bună înţelegere

Pe scena sărbătorii au urcat pentru a participa alături de primar la deschidere, prefectul Eugeniu Avram, senatorul Gunthner Tiberiu, deputatul Erdei D. Istvan ambii de la UDMR, Csehi Arpad Szabolcs – vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ardelean, Aurelia Fedorca, oaspeţi din Vep, Nagykallo – ambele din Ungaria, din Maszlavia – Polonia, Oliviu Buzgău, consilieri judeţeni.

Erau aşteptaţi şi oaspeţi din Csenger. În public i-am mai remarcat printre alţii pe col. Gheorghe Avram, Sorin Martin Vereş, Ioan Ţou, Ioan Pop, Ferencz Levente Zoltan – primarul din Săcăşeni, Gheorghe Marian – primarul din Săuca ş.a.

Au luat cuvântul primarul Mitraşca, viceprimarul Veron, prefectul Avram şi vicepreşedintele Csehi. Vorbitorii au subliniat necistatea organizării unor asemenea sărbători în care localnicii se întâlnesc şi socializează.

Localnicii au fost îndemnaţi la concordie, bună convieţuire în folosul tuturor. În programul artistic alcătuit pentru sărbătoarea tăşnădenilor au fost incluse în special formaţii locale. Se încearcă şi în acest fel punerea în valoare a copiilor şi a tinerilor talentaţi din oraş.

Aplauze pentru copiii de la grădiniţe şi şcoli

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns