Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pieptul de pui românesc este căutat în Anglia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Spre deosebire consumatorii români, care preferă pulpele şi aripioarele de pui, englezii cumpără în cantităţi mari piept de pui românesc, abatorizat adesea în Ungaria. Preţul acestui produse este undeva la 4,5 -5 euro/kilogram.

De o vreme, până şi avicultura românească are probleme sezoniere în desfacerea cărnii de pui. Fermele crescătoare de pui de carne sunt adesea la cheremul abatoarelor. Asta chiar în condiţiile în care în unele ţări vest europene, puiul românesc crescut cu furaje fără proteină animală are mare căutare.

Aici am menţiona mai ales Anglia, acolo unde pieptul de pui este bine apreciat, dar şi plătit. Preţurile plătite de străini sunt bune pentru abatoare, fapt pe care fermierul nu-l resimte. Un sătmărean crescător de pui de carne, care a dorit să rămână anonim, ne-a spus că în general unităţile de abatorizare oferă fermierilor preţul de maximum un euro/kilogramul în viu.

Fermierii în general susţin că cel mai bun randament la sacrificare se obţine la vârsta de 42 de zile, atunci când puiul are greutatea de peste două kilograme. Nu de puţine ori, în anumite momente ale anului abatoarele româneşti şi cele din Ungaria, solicită şi livrarea puilor la greutate sub două kilograme. Randamentul este în defavoarea crescătorului de pui.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns