Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CSM Satu Mare şi-a prezentat lotul echipei de baschet

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vicecampioanele României îşi reiau pregătirile într-o componenţă plină de noutăţi interesante

CSM Satu Mare la startul noului sezon
CSM Satu Mare la startul noului sezon

    După ce a jucat două finale consecutive de campionat, echipa de baschet feminin CSM Satu Mare porneşte în noul sezon cu gândul, mai mult sau mai puţin mărturisit, să obţină primul titlu naţional. Primul pas s-a făcut la ora prânzului în sala LPS, când fetele legitimate la clubul sătmărean s-au reunit sub comanda lui Dan Fleşeriu – aflat la al patrulea sezon ca antrenor principal – pentru un prim antrenament.

Înaintea şedinţei de pregătire echipa a fost prezentată oficial jurnaliştilor, fiind prezenţi Gabor Kereskenyi, preşedintele Comitetului Director al CSM, Vasile Fogel, preşedinte executiv, şi Florin Mureşan, preşedintele secţiei de baschet.

Faţă de sezonul trecut lotul a suferit modificări. Au plecat de la echipă Claudia Pop (la Târgovişte), Anita Meszaros (în Franţa), Amra Mehmedic (care s-a întors acasă, în Bosnia) şi Izabela Meszaros. Au venit la Satu Mare sârboaica Dara Kovacevic (pivot), americancele Utahya Drye şi Megan Zullo (extreme) şi unguroaica Hajnalka Szlimak (conducător de joc). Au rămas din echipa de anul trecut Andreea Orosz, Annemarie Părău, Rada Giurgiu, Khadijah Whittington, Monica Ivan, Renata Szmutku, Diana Moldoveanu şi Anita Nagy.

Programul de pregătire începe cu o serie de antrenamente zilnice pentru regăsirea capacităţii competiţionale de efort şi formarea relaţiilor de joc, după care CSM Satu Mare a fost invitată între 6 şi 8 septembrie la un puternic turneu la Târgovişte, alături de CSM Târgovişte şi ICIM Arad (colegele de podium din prima ligă a României) şi de campioana Greciei, Athinaikos.

Nu va fi timp de alte partide amicale, pentru că sezonul oficial începe foarte repede, în 12 septembrie, cu primul meci din Cupa României, acasă cu Nova Vita Tg. Mureş. Tot în sala proprie, fetele vor debuta în campionat în 22 septembrie cu incomoda formaţie din Alexandria. Meciurile din FIBA Cup vor începe pe 24 octombrie. Antrenorul Fleşeriu ne-a declarat că se doreşte un parcurs bun în campionat, o calificare în Final Four în Cupă, iar pentru parcursul european echipa vrea să aibă prestaţii onorabile, într-o grupă dificilă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns