Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bani pentru agricultura ecologică

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    După cum subliniază publicaţia Puterea, “Agricultura ecologică va beneficia de bani europeni în condiţii speciale.

Ministerul Agriculturii relaxează condiţiile de acordare a acestor credite la minim, astfel încât acestea au ajuns să poată fi considerate adevărate cadouri pentru cei care le primesc.

De altfel, Ministerul Agriculturii a mai promovat acte normative prin care fermierii să beneficieze de anumite tipuri de subvenţii, excepţiile fiind făcute numai pentru acest an, când se aşteaptă alegeri parlamentare la sfârşitul toamnei.

Ministerul Agriculturii a supus dezbaterii publice proiectul de lege prin care se aduc modificări la acordarea de ajutoare în sectorul agriculturii ecologice, precum şi la subvenţiile pentru producătorii de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate.

Legislaţia valabilă la ora actuală impune lipsa datoriilor restante la bugetul de stat şi cel local din partea beneficiarilor de subvenţii pentru agricultura ecologică.

Acest lucru „poate fi considerat un criteriu discriminatoriu”, susţine Nota de fundamentare a proiectului de act normativ. Explicaţia autorităţilor este că banii „provin din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi nu din bugetul de stat”(…)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns