Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sandu Cortean a participat la Mondialele de forță extremă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sătmăreanul a cărat pietre de moară în brațe, a aruncat nicovale și stâlpi de telegraf

Alexandru Cortean la prezentarea oficiala
Alexandru Cortean la prezentarea oficiala

    Din când în când, prin intermediul unor posturi de televiziune avem ocazia să-i vedem pe practicanții unor sporturi ciudate, de forță extremă, fără corespondent în România. Coloși de 1,90-2,00 metri înălțime, de 140-150 de kilograme, îmbrăcați în fustanele, cară bile de oțel, pietre de moară, aruncă stâlpi de telegraf, lanțuri cu bile, nicovale, bidoane cu ciment etc.

La o asemenea competiție sportivă a fost invitat sătmăreanul Alexandru Cortean, fost campion național la powerlifting, declarat cândva cel mai puternic om din România. Competiția a avut loc în Ungaria, la Bekescsaba, s-a numit IHG Vilagbajnoksag și, așa cum reiese din denumire, a fost un  campionat mondial.

La întreceri au participat mai mulți sportivi din diverse țări de pe mapamond, Ungaria, Serbia, Estonia, Finlanda, Irlanda, Canada, Austria, Olanda, Antilele Olandeze, România.

Concursul a avut mai multe probe, din care amintim: aruncarea unor cilindri de oțel, de 25 kg, la o înălțime de 3,60 metri, aruncarea ciocanului cu lanț, a stâlpilor de telegraf, ridicarea unei pietre de moară (105 kg) deasupra capului, alergare cu o piatră în brațe etc.

Alexandru Cortean, prezent în premieră la un asemenea concurs, s-a clasat pe locuri fruntașe la două probe. Mai întâi a ocupat locul 2 la ridicarea pietrei de moară. A efectuat 4 ridicări în 15 secunde. Apoi a ocupat locul 3 la ridicarea și purtarea “Pietrei Atlas”, un bolovan în greutate de 145 kg, în formă de ou. În fine, la proba combinată, aruncat piatră, bilă, nicovală și bidon cu beton, ultimul în greutate de 155 kg, Sandu Cortean a ocupat un frumos loc 6.

Una peste alta, o competiție interesantă, spectaculoasă, o experiență extraordinară pentru Sandu Cortean care s-a aflat, pentru trei zile, printre cei mai puternici oameni din lume.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns