Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Victor Ponta: Magistraţii trebuie să recâştige încrederea oamenilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la intrarea în sediul CSM, că este nevoie ca magistraţii să recâştige încrederea oamenilor şi a spus, referindu-se la posibilitatea ca Parlamentul să nu aibă cvorum şi decizia CCR privind referendumul să nu poată fi citită, că nu este de acord cu ”joaca de-a cvorumul”.


”Cred că trebuie să facem lucruri mult mai importante decât numirea dnei Pivniceru. Oamenii sunt foarte nemulţumi şi foarte neîncrezători în instituţii ale statului. Magistraţii trebuie să recâştige încrederea oamenilor (…) şi primul lucru este să vii la serviciu. Dincolo de demisia dnei Pivniceru sunt foarte multe altele pe ordinea de zi a CSM. Faptul că nu se întruneşte cvorumul înseamnă că nu se poate discuta. (…) Nu sunt cel care controlează cvorumul. Cvorumul se face ca să funcţioneze CSM. Am venit cu speranţa că se va face cvorum. (…) Vă asigur că nu sunt de acord cu ideea de a ne juca cu cvorumul de la instituţii”, a spus Ponta.

El a amintit şi de şedinţa de guvern care va avea loc în această dimineaţă în care se va discuta rectificarea bugetului pe 2012 şi a afirmat că şi la Justiţie sunt probleme şi este nevoie de o decizie în ceea ce priveşte intrarea în vigoare a Codului de Procedură Civilă.

”La Justiţie nu se bate nimeni (…), o să mă bat eu”, a adăugat premierul.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au fost convocaţi pentru şedinţa plenului, după ce miercuri aceasta a fost amânată din lipsă de cvorum, printre subiectele care urmau a se discuta fiind şi cererea de demisie din magistratură a Monei Pivniceru, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns