Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ce regulă de bază a încălcat Google marţi dimineaţă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru prima dată, Google a permis o reclamă animată pe google.com, făcând publicitate la propria sa tabletă, Nexus 7. Reclama a stat pe site câteva ore, marţi dimineaţă.
Google “a încălcat o regulă de bază”, folosindu-se de monopolul său în ceea ce priveşte motoarele de căutare pentru a face reclamă – relatează gandul.info. Pagina Google este văzută, în fiecare zi, de peste un miliard de oameni.

În trecut, Google şi-a mai folosit prima pagină pentru reclame sau campanii, însă acestea erau sub forma unui text mic, însoţit de un link. Acum, pe google.com, sub bara de căutări, a apărut o tabletă gigantică, iar dacă utilizatorii dădeau click pe ea erau trimişi în Play Store, de unde o puteau achiziţiona.

Mashable leagă această “scăpare” a Google de plecarea fostului director executiv, Marissa Mayer. Ea spunea întotdeauna că Google nu va permite reclame pe prima pagină, iar acum, la numai o lună după ce Mayer a plecat, Google a pus o reclamă pe homepage.

Mashable aminteşte şi de cazul Microsoft, care a profitat de monopolul său în ceea ce priveşte sistemele de operare şi a dotat toate calculatoarele cu browser-ul său, Internet Explorer.

Până la urmă, au fost daţi în judecată şi au fost nevoiţi să introducă pe calculatoare şi Netscape, browser-ul rival de la acea vreme. Astfel, Mashable se întreabă dacă Google ar trebui să facă reclamă şi la iPad pe pagina sa ori dacă se va putea “abţine” să mai publice alte reclame pe google.com.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns