Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pregătirile pentru Congresul PPE de la Bucureşti au intrat în faza finala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Wilfried Martens, presedintele PPE
Wilfried Martens, presedintele PPE

Pregătirile pentru desfăşurarea la Bucureşti, în zilele de 17 şi 18 octombrie, a congresului Partidului Popular European (PPE) au intrat în faza finală, au anunţat membrii Adunării Politice a PPE, reunită luni seara la Bruxelles, se arată într-un comunicat de presă.

“PPE aşteaptă cu nerăbdare să îşi ţină cel de-al 21-lea Congres la Bucureşti. Găzduit de preşedintele Traian Băsescu şi de partidele ce fac parte din familia noastră PDL şi UDMR, Congresul PPE va aduce în prim-plan eforturile noastre neobosite de a răspunde actualelor provocări cu care se confruntă cetăţenii europeni, în contextul actualei crize economice globale. Singurul răspuns oferit acestor provocări este ‘Mai multă Europă”, a declarat preşedintele PPE Wilfried Martens, citat de Agerpres.

Acesta a ţinut să “salute decizia Partidului Socialist European de a-şi anula Congresul de la Bucureşti şi de a muta locaţia la Bruxelles”. “Decizia PES arată în mod clar că şefii de guvern şi liderii partidelor socialiste plasează valorile europene deasupra considerentelor de ordin partizan’, a mai spus preşedintele popularilor europeni.

Grupul PPE este cel mai numeros din Parlamentul European. Din familia popularilor europeni fac parte 73 de partide din 40 de ţări; de asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, 13 membri ai CE şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy provin şi ei tot din rândurile acestei familii politice; 16 şefi de stat şi de guvern din UE şi 7 din state din afara Uniunii Europene sunt, de asemenea, membri ai PPE, mai precizează comunicatul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns