Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Producătorilor români de soia li se deschide piaţa spre fosta Iugoslavie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Anul 2011 s-a dovedit deosebit de bun pentru producătorii sătmăreni de soia. Acolo unde s-a respectat tehnologia, producţiile au depăşit 3.000 de kilograme la hectar. Fabricile de ulei au asigurat preluarea producţiei la preţuri similare cu cele ale seminţelor de floarea-soarelui. Iată că în acest an fabricile de ulei din fosta Iugoslavie sunt interesate de soia produsă în România.

Referitor la acest subiect publicaţia Recolta.eu titrează: “…Seceta de acest an i-a pus pe sârbi în situaţia de a importa produse agricole din ţările vecine. Sojaprotein AD, un mare procesator de plante tehnice, a anunţat intenţia de a importa soia convenţională din România, Ungaria şi Croaţia.

În condiţiile acestui an, compania are nevoie de 200.000 de tone de soia, din care 15.000 urmează să fie importate. Grupul agroindustrial Victoria Group, care deţine Sojaprotein, are de gând să-şi dubleze exporturile anuale după ce va finaliza anul viitor un program de investiţii de 100 milioane de euro cu ajutorul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) (…)”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns