Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fotbaliștii tricolori încep vineri campania de calificare la Cupa Mondială din 2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Drumul spre Brazilia trece prin Estonia

Marica trebuie sa marcheze in meciul cu Estonia
Marica trebuie sa marcheze in meciul cu Estonia

Naționala de fotbal a României n-a mai fost la un campionat mondial de fotbal din 1998, de la ediția care a fost găzduită de Franța.

Au urmat apoi trei ratări consecutive, Coreea și Japonia (2002), Germania (2006) și Africa de Sud (2010). Urmează acum campania de calificare pentru Cupa Mondială 2014, competiție care va fi găzduită de Brazilia. Fotbaliștii tricolori încep campania de calificare cu un obiectiv ferm: calificarea la Cupa Mondială. Motiv pentru care toată energia, talentul și ambiția jucătorilor, inspirația antrenorilor, logistica FRF, vor sluji, vor fi folosite pentru atingerea acestui obiectiv. Dar, trebuie să fim obiectiv, să nu ne amăgim, obiectivul va fi foarte greu de atins iar șansele de a ajunge în Brazilia sunt, mai degrabă, sub 50 la sută, undeva pe la 10-15 procente. Cu excepția Andorrei, toate colgele noastre de grupă, Olanda, Turcia, Ungaria și Estonia, sunt cotate cu șanse mai mari la calificare. Dar, dacă bine îmi aduc aminte, România a mai luat startul din această postură, în 1968, a câștigat grupa, și s-a calificat la CM din 1970. Dar erau cu totul alte vremuri. Primul pas al României spre Brazilia se va face din Estonia, din orașul Tallin, capitala acestui mic stat baltic. Vom juca așadar împotriva unei echipe fără palmares deosebit, dar care a ratat de puțin prezența la Euro 2012.  Dar este o echipă de bătut, iar România poate începe campania cu o victorie.

Nu va fi ușor pentru că, așa cum se vede din lotul pe care l-a convocat Pițurcă, vreo 7-8 jucători sunt ruginiți de când freacă banca de rezerve la echipele la care sunt legitimați. Este cazul celor trei portari, dar și a lui Marica, Luchin, Torje sau chiar Răzvan Raț. Iar ceilalți, care joacă, cu meci excepții, sunt jucători fără experiență. Din acest motiv, Pițurcă va merge probabil pe mâna steliștilor și va începe jocul cu cel puțin 5 jucători de la echipa lui Becali. Formația probabilă: Tătărușanu – Mățel, Goian, Chiricheș, Raț, Torje, Pintilii, Bourceanu, Tănase, Marica, M.Niculae. Partida va începe la ora 21.00 și va fi televizată de TVR 1.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns