Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O firmă spaniolă va reabilita reţeaua de apă din zona Carei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conducerea Apaserv SA Satu Mare a semnat joi, 6 septembrie, contractul de “Reabilitare a staţiei de tratare a apei potabile şi frontului de captare din localitatea Doba” cu firma spaniolă Espina Obras Hidraulicas SA. Directorul Apaserv Ioan Leitner şi reprezentantul firmei executante Antonio Gonzales Espina au susţinut înainte de semnarea documentelor, o scurtă conferinţă de presă în care au prezentat contractul. Au participat la aceasta reprezentanţi ai celor două firme, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca şi primarul oraşului Carei, Kovacs Eugen.
Aceştia au spus în scurtele luări de cuvânt că doresc firmei spaniole să reuşească execuţia lucrărilor la termen, în cele mai bune condiţii.
Firma spaniolă  Espina  Obras Hidraulicas a  câştigat licitaţia internaţională a contractului în valoare totală de 13. 328 milioanei lei. Lucrările vor consta în reabilitarea şi echiparea a 11 puţuri de captare a apei existente la Doba dar şi reforarea şi echiparea a 5 noi puţuri precum şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din localitatea Doba.
Reprezentanţii spanioli au informat că scrierea proiectului este prevăzută pentru trei luni dar se va realiza în două luni, după care va urma perioada de avizare şi aprobare a lucrărilor.
Perioada de derulare a acestui contract este de 21 de luni, la care se va adăuga o perioadă de notificare a defecţiunilor de 12 luni.

Lucrările vor rezolva problema calităţii apei în Carei şi în alte 11 localităţi

In urma efectuării acestor lucrări va creşte volumul apei livrate în municipiul Carei care în această vară s-a confruntat cu o lipsă de apă din cauza secetei, şi se va îmbunătăţii substanţial calitatea apei potabile furnizată consumatorilor. De asemenea, prin aceste lucrări de îmbunătăţire se vor asigura servicii corespunzătoare de alimentare cu apă potabilă la standarde europene, prin intermediul unei infrastructuri sigure şi moderne pentru locuitorii din Doba, Traian, Boghiş Păulean, Domăneşti, Foieni, Berveni, Lucăceni, Moftinul Mare şi Moftinul Mic. Aproximativ 50 de mii de locuitori din aceste localităţi vor beneficia direct de aceste investiţii.

Acest contract semnat joi face parte din  proiectul major de investiţii “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare” cofinanţat de Uniunea Europeană care are o valoare totală de 433,5 milioane lei, derulat de Apaserv SA în perioada 2011-2012.
Contribuţia nerabursabilă a Uniunii Europene este de 78, 5 % din valoarea proiectului, iar a Guvernului României  de 12% şi a a utorităţilor locale beneficiare 1, 84%.   Restul este suportat de Apaserv printr-un credit bancar luat de la Banca Europeană pentru Dezvoltare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns