Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va verifica dacă în România se respectă statul de drept

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, vineri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că o delegaţie a Comisiei de la Veneţia va veni săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a verifica dacă în România se respectă principiile statului de drept.

”Comisia va avea întâlniri cu cei de la Curtea Constituţională, fostul Avocat al Poporului, cu ministerele, Guvernul, partidele politice şi din aceste întâlniri fiecare îşi va prezenta punctele de vedere. Dar eu vă spun că toată succesiunea evenimentelor suspendării, demiterii preşedintelui, chiar a modului cum a fost dezbaterea pe cvorum, toate duc spre o singură concluzie: e un risc major în România să nu se respecte statul de drept şi prin încercările de presiuni asupra procurorilor acum”, a declarat Toader, citat de Agerpres. 

Deputatul a precizat că vizita Comisiei de la Venţia vine ca urmare a unei solicitări a Comisiei Europene şi are la bază faptul că România are o percepţie proastă pe plan extern.

“România, în plan extern, are o percepţie foarte proastă, nu de dragul că nu au reuşit să-l demită pe preşedinte ci pentru faptul că nu se respectă legea, că nu se schimbă regula în timpul jocului, faptul că oricând o majoritate parlamentară poate să modifice legi constituţionale, şi nu prin legi, ci prin ordonaţe de urgenţă, schimbând sensul unei legi şi principiile statului de drept”, a afirmat Toader.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns