Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Debut victorios al tricolorilor în campania de calificare la Cupa Mondială din 2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Estonia – România 0-2 (0-0)

Echipa naţională de fotbal a României a debutat cu o victorie în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, după ce a învins, scor 2-0 (0-0) în deplasare, reprezentativa Estoniei.

A fost însă o victorie smulsă cu dificultate, după o primă repriză în care ambele echipe au etalat un joc mediocru, fără realizări, una care ar corespunde lumii a treia a fotbalului. În partea a doua însă, echipa României a jucat ceva mai bine și, impulsionată de Marica, un adevărat piston în coasta apărătorilor estoni, a marcat două goluri care i-au adus 3 puncte ce pot fi importante în cursa calificării. Scorul a fost deschis de Torje în minutul 55 dupăo acțiune care a pornit de la Marica. Atacantul român efectuat o cursă impetuoasă pepartea stângă, a centrat în fața porții de unde Torje, aflat în careul mic, i-a luat fața unui fundaș și a împins balonul în plasă. Apoi în minutul 75 Marica a șutat fără speranțe, la colțul lung al porții Estoniei și a stabilit rezultatul final, 2-0 pentru România. Urmează acum meciul cu Andorra, programat marți seara la București pe Național Arena.
* România: Lobonţ – Măţel, Chiricheş, Goian (Găman ’90+1), Raţ – C. Lazăr (Pintilii ’65), Bourceanu – Torje, Grozav, Tănase – Marica (M. Niculae ’85). Antrenor: Victor Piţurcă.

La conferința de presă de după meci Victor Pițurcă a apărut euforic ca niciodată. Iar declarația lui, în totală contradicție cu ceea ce s-a întâmplat în teren, a fost cel puțin ciudată. “I-aş da echipei nota 10 cu felicitări. Toţi jucătorii au evoluat foarte bine, cel puţin din vedere tactic. Jocul nostru s-a schimbat în bine în repriza a doua, când am început să jucăm dintr-o atingere, cu devieri. Atunci am început să le punem probleme. Marica parcă s-a trezit din pumni, pentru că în prima repriza s-a sufocat un pic”, a spus Piţurcă ignorând cu desăvârșire jocul împleticit al tricolorilor în cea mai mare a timpului de joc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns