Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Morar: Băsescu nu a dat vreo dispoziţie legată de vreun dosar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminică seara, că preşedintele Traian Băsescu “nu i-a dat vreo dispoziţie sau rugăminte legată de vreun dosar” şi că procurorii sunt independenţi astfel că nu riscă să facă ceva ilegal.

Întrebat dacă suspiciunea privind legătura sa cu preşedintele Traian Băsescu îi afectează activitatea, Daniel Morar a spus: “Nu mă afectează pentru că eu ştiu care e adevărul, şi nu e aşa. Preşedintele nu a dat vreo dispoziţie sau rugăminte legată de vreun dosar şi eu nu am transmis-o mai departe dacă ar fi fost aşa ceva. Cine îşi închipuie că preşedintele, prin procurorul şef sau procurorul general al României, poate conduce în acest stil o unitate de parchet se înşeală. Procurorii sunt independenţi şi nu cred că riscă cineva. Eu nu risc să le spun procurorilor să facă ceva ilegal”.

Potrivit Mediafax, chestionat când a vorbit ultima dată cu preşedintele, Morar a spus, la Realitatea TV, că “nu mai răspunde de multă vreme” la această întrebare, pentru că “orice ar spune se interpretează”, însă relaţia cu şeful statului este una instituţională.

El a amintit de criticile aduse chiar la sfârşitul anului trecut de preşedintele Băsescu la adresa DNA. “Nu puţine critici la adresa DNA au fost”, a spus Morar, recunoscând faptul că “nici laudative nu au fost”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns