Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Filme de Cristi Puiu şi Bogdan Mustaţă participă la evenimentul “Urşii de aur ai Europei”, la Berlin

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pelicula “Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea”, de Cristi Puiu, şi “O zi bună de plajă”, de Bogdan Mustaţă, câştigătoare ale trofeului Ursul de Aur, în 2003, respectiv 2008, vor reprezenta România la evenimentul cinematografic “Urşii de aur ai Europei”, organizat la Berlin.

Reţeaua institutelor culturale europene, EUNIC Berlin, organizează în perioada 13 septembrie-29 noiembrie, la cinematograful Arsenal din Berlin, evenimentul cinematografic “Urşii de aur ai Europei/ Europas Goldene Bären”.

Cu acest prilej, pe marele ecran vor fi proiectate peste 30 de lungmetraje şi scurtmetraje, câştigătoare ale celui mai important premiu, Ursul de Aur, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

România va fi reprezentată, la această ediţie, de două pelicule distinse cu Ursul de Aur – “Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea/ Eine Stange Kent un ein Päckchen Kaffe” (distins cu Ursul de Aur în 2003), în regia lui Cristi Puiu, cu Victor Rebengiuc, Mimi Brănescu şi Matei Brătilă în distribuţie, şi “O zi bună de plajă/ Ein guter Tag zum Schwimmen” (Ursul de Aur în 2008), în regia lui Bogdan Mustaţă, cu Florin Sinescu, Okan Kaya şi George Hoffman.

Seria de filme prezentate în cadrul evenimentului “Urşii de aur ai Europei” reprezintă o călătorie prin istoria Berlinalei, de la începutul ei, în 1951, şi până în prezent. Filmele permit comparaţii care trec dincolo de graniţele în timp şi spaţiu şi aduc o dovadă în plus pentru legăturile culturale tot mai strânse între ţările Europei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns