Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Blaga: Aşteptăm un raport obiectiv din partea Comisiei de la Veneţia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi-a exprimat marţi speranţa că raportul reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia va fi unul obiectiv şi a afirmat că în cadrul discuţiilor cu oficialii europeni a fost prezentat punctul de vedere al democrat-liberalilor referitor la evenimentele politico-juridice legate de suspendarea lui Traian Băsescu.
“Aşteptăm un raport obiectiv cum sunt convins că o să şi facă. (…) Am apărat în România statul de drept de abuzurile stângii socialiste. Am încercat să le explicăm că socialismul românesc nu seamănă cu cel de la ei de acasă. Socialiştii români nu ştiu să guverneze decât dacă confiscă instituţiile statului. Aşa au făcut-o în permanenţă şi în perioada 2004-2008 şi pe urmă”, a declarat Vasile Blaga, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.

Liderul PDL a adăugat că în timpul discuţiilor cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) atât el, cât şi alţi colegi din conducerea partidului, printre care Anca Boagiu, au prezentat un punct de vedere al PDL “a tot ceea ce s-a întâmplat în România după 3 iulie”.

“Am făcut şi o paralelă cu cealaltă suspendare a preşedintelui când procedurile au durat şase luni de zile în timp ce acum totul a decurs pe perioada a patru zile. Timp în care, indiscutabil, USL, în baza unui plan bine pus la punct de domniile lor, a reuşit să pună mâna pe o serie de instituţii ale statului, începând cu Monitorul Oficial astfel încât Curtea Constituţională să nu se poată pronunţa asupra deciziilor pe care ei le-au luat în 3, 4, 5 iulie. Am explicat foarte clar că scopul, până la urmă, a fost suspendarea preşedintelui fără motiv şi tot ce au făcut schimbând regulile jocului în timpul jocului cu presiuni mari asupra judecătorilor CCR”, a mai spus liderul democrat-liberalilor, citat de Agerpres.

Blaga a menţionat că delegaţiei străine i s-a explicat şi de ce USL a restrâns atribuţiile CCR, scopul fiind, în opinia PDL, ”de a pune mâna pe justiţie”.

El a acuzat că şi în această perioadă reprezentanţii USL exercită “presiuni foarte mari asupra justiţiei, asupra procurorilor care investighează potenţialele fraude de la referendum”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns