Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL va semna duminica protocolul cu PFC şi PNŢCD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Protocolul de înfiinţare a Alianţei România Dreaptă va fi semnat duminică la Bucureşti, a anunţat preşedintele PDL, Vasile Blaga, vineri, la deschiderea lucrărillor Şcolii de training “Respect pentru România, respect pentru femei” a Organizaţiei de Femei a PDL (OFPDL) de la Costineşti.

“Duminică dimineaţă vom semna protocolul cu Forţa Civică şi cu PNŢCD. Sperăm că va reuşi, într-un termen destul de scurt, să-şi înregistreze formaţiunea şi domnul Neamţu, Noua Republică, astfel încât vom găsi soluţii pentru toată lumea care doreşte să se opună USL. Am muncit foarte mult pentru a ajunge la o concluzie, astfel încât să închegăm o alianţă de centru-dreapta. PDL, o spun pentru prima dată faţa presei, a fost cel mai deschis în această abordare, în condiţiile în care noi nu avem probleme să intrăm în Parlament”, a declarat liderul democrat-liberalilor, citat de Agerpres.
Vasile Blaga a adăugat că “PDL nu are nevoie de salvatori” pentru că “are bărbaţi şi femei în stare să se bată în campaniile electorale”.
“Suntem de acord că este nevoie de această coagulare, de aceea nu m-aţi văzut nici apărând foarte mult public atunci când erau dezbateri, mai mult sau mai puţin principiale între unii viitori parteneri. Eu sunt convins, ca şi ceilalţi colegi din conducerea partidului, că până la urmă cu toţii vom înţelege că adevăraţii adversari sunt cei de la USL. Nu ei ca oameni, ci modul lor de a guverna, modul lor de a face politică. Cu ei trebuie să ne batem, cu ei trebuie să ne confruntăm în următoarea bătălie electorală”, a afirmat liderul democrat-liberalilor.
Blaga a punctat că nu este acord cu “unii colegi care gândesc doar pentru ei această bătălie”.
“Această alianţă are obligaţia de a se bate în fiecare colegiu, cu oameni serioşi, cu oameni credibili, astfel încât să ajungem la performanţa pe care ne-o propunem. Dacă încercăm să rezolvăm doar unul sau altul dintre colegii nu vom avea scorul pe care ni-l propunem”, a declarat Blaga.

Preşedintele PDL a subliniat că are o atitudine fermă când aude întrebarea pusă “inclusiv de unul sau altul dintre aliaţi: Dar vreun colegiu sigur?”.

“Ce e acela un colegiu sigur dacă nu obţii 50% plus unu din voturi ? Mai ales pe această lege electorală. De aici pornim şi am convingerea că la sfârşitul acestei luni forurile conducerilor naţionale ale tuturor structurilor şi cred că o vom face în ultima sâmbătă din septembrie, spre 29 septembrie, vor decide şi semnarea platformei program (platforma program a ARD – n.r.). Dar, repet, de duminică suntem în aceeaşi barcă”, a declarat preşedintele PDL.

Vasile Blaga a mai spus că alianţa are “muniţie pentru a lupta cu USL”.

“Va trebui să ducem dezbaterea acolo unde nu le convine, pe teme economice. Pentru că nu au spus nimic românilor până acum. I-au minţit şi mint în fiecare zi. Încearcă să ţină viaţa politică românească într-o gâlceavă.(…) Noi avem datoria să normalizăm viaţa politică şi să ne batem pe principii şi pe soluţii. Pentru că de asta au nevoie românii, să trăiască într-o ţară mai bună, în care grija zilei de mâine să fie tot mai neînsemnată pentru un număr cât mai mare de români”, a mai declarat preşedintele PDL.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns