Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Supuru de Sus – Biserica ortodoxă a fost resfinţită după 100 de ani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Resfinţirea bisericii din Supuru de Sus
Resfinţirea bisericii din Supuru de Sus

Arhiereul-vicar a binecuvântat sâmbătă şi duminică lucrările făcute la bisericile din Valea Morii şi Supuru de Sus

 

    Preasfinţitul Iustin Sigheteanu, arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului s-a aflat în acest sfârşit de săptămână în judeţul Satu Mare unde a resfinţit două biserici, în Valea Morii şi în Supuru de Sus, iar la Beltiug a sfinţit Capela Mortuară.

Dintre toate aceste evenimente, capul de afiş a fost resfinţirea bisericii din Supuru de Sus. Aici s-au făcut mai multe lucrări, printre care amintim: pictura interioară, s-a restaurat iconostasul, s-a tencuit în exterior, s-a pavat curtea, s-au turnat scările, s-au reamenajat treptele şi s-a reînnoit gardul.

Evenimentul care a adunat în jur de o mie de persoane a avut loc duminică, 16 septembrie, începând cu ora 9.30 când PS Iustin a fost primit cum se cuvine de către primarul comunei Supuru de Jos, de oficialităţi şi de credincioşi. Apoi s-a trecut la sfinţirea noilor lucrări enumerate mai sus. În această lună s-au împlinit 100 de ani de când biserica a fost târnosită.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un număr impresionant de 34 de preoţi, 2 protopopi, 4 diaconi şi un exarh, pe o scenă amplasată în curtea bisericii. Îi amintim aici pe PS Iustin Sigheteanu, pe protopopul gazdă al Careiului, Marian Crainic, protopopul de Oaş, Mihai Feher, exarhul mănăstirilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, Timotei Bel, si preotul paroh Bogdan Mureşan.

Mai multe în ediţia tipărită disponibiă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament  PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns