Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Zgonea: UDMR, grupul minorităţilor şi celelate grupuri s-au înţeles cu privire la Statul minorităţilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că are informaţii potrivit cărora UDMR, grupul minorităţilor naţionale din Cameră şi celelalte grupuri parlamentare s-au înţeles cu privire la Statutul minorităţilor naţionale şi la forma în care acesta va intra la votul final.

 “Statutul minorităţilor a fost retrimis azi la comisie. Domnul Păun e responsabil şi i-am transmis un document cu privire la câteva articole care pot fi intepretate ca neconstituţionale sau care trebuie armonizate cu deciziile CC. Din punctul nostru de vedere, comisia în maxim două săptămâni va veni cu raportul “, a spus Zgonea, citat de Mediafax.

 El a precizat că are informaţii că la nivel politic s-a ajuns la o înţelegere asupra formei finale a acestui proiect de lege.

 “Am informaţii că şi UDMR, şi grupul minorităţilor naţionale, şi celelate grupuri politice s-au înţeles cu privire la acest Statut şi formula în care va fi propus spre vot final al Camerei” , a spus Zgonea.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, retrimiterea la Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi a Legii privind Statutul minorităţilor naţionale, cu termen de o săptămână pentru prezentarea raportului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns