Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii Liceului Teologic au început anul şcolar cu o slujbă arhierească

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ziua de 18 septembrie a fost una deosebită pentru elevii de la Liceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” Satu Mare, deoarece, cu ocazia începerii noului an şcolar, aici s-a aflat Presfinţitul Iustin Sigheteanu, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Totul a început în jurul orei 10 cu Sfânta Liturghie oficiată de PS Iustin, protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan, preotul paroh Gabriel Groza şi un sobor de preoţi. Biserica care poartă hramul ”Sfântul Ierarh Nicolae”  a fost arhiplină, aici s-au aflat atât elevi ai liceului cât şi cadre didactice sau părinţi ai elevilor. I-am putut remarca pe prichindeii din clasa pregătitoare, dar şi pe cei din clasa I, îmbrăcaţi în uniforme şi în zâmbete. Au stat, s-au rugat şi au ascultat din cuvintele pe care le-a adresat Preasfinţitul Iustin.

N-au lipsit oficialităţile, după cum suntem obişnuiţi, nicio vizită a arhiereului nu trece neobservată de către mai marii judeţului. Aşa se face că aici a fost prezent primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, viceprimarul de Satu Mare, Radu Roca şi consilierul Octavian Petric, inspectorul şcolar general al ISJ Satu Mare, Mariana Roman.

În cuvântul său de învăţătură, Preasfinţitul Iustin Hodea Sigheteanu, le-a citit elevilor mesajul Prefericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, cu ocazia începerii anului şcolar 2012 – 2013. Totodată, acesta a mai subliniat importanţa rugăciunii, a mai vorbit despre responisbilitate şi biserică şi de păstrarea valorilor.

La final Sfintei Liturghii, directorul Liceului ”Nicolae Steinhardt”, părintele Gabriel Groza, a adus mulţumiri, şi pe lângă acestea a mai prezentat date legate despre şcoală, despre rezulatele frumoase pe care elevii de aici l-au obţinut în anul şcolar trecut.

În această instituţie de învăţământ învăţă 460 de elevi, dintre care 25 de elevi ai clasei pregătitoare. Aceasta, din urmă, după finalul slujbei, a fost vizitată de Preasfinţitul Iustin. Totodată, a fost înaugurat noul teren de fotbal gazonat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns