Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Elevii Colegiului National Ioan Slavici planteaza astazi “Arborele pacii”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Colegiul National “Ioan Slavici” organizeaza o zi speciala pe 21 septembrie, Ziua Internationala a ONU pentru Pace.

Astfel, elevii Colegiului National “Ioan Slavici”, coordonati de profesoara Monica Bartha, vor planta in aceasta zi un mesteacan, pe care-l vor denumi ARBORELE PACII. Cu aceasta ocazie conducerea scolii l-a invitat pe inginer horticol Ionut Arvai de la Ocolul Silvic Satu Mare, care va sustine o prezentare pe acesta tema.

Primii copaci vor fi plantati la amiaza in Oceania, apoi pe celelalte continente< Asia, Europa si Africa, iar lantul de copaci va ajunge in cele din urma si in cele doua Americi. Iar toate acestea vor avea loc intr-o singura zi!

 In cadrul acestui eveniment, anul trecut, peste 5.000 de scoli din 132 de state de pe glob au plantat 600.000 de copaci in cursul acestei zile.

Plantarea de copaci este importanta pentru noi toti. Mai intai, pentru ca ne aminteste de natura si de importanta protejarii ei. in alt doilea rand, am ales acesta zi a Pacii Mondiale pentru a marca pacea si continuitatea vietii. Cu activitatea noastra de plantare din aceasta zi vom contribui si vom ajuta Organizatia Natiunilor Unite sa atinga cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului, printre care se regasesc< reducerea saraciei extreme, reducerea ratei mortalitaţii infantile, combaterea epidemiilor, precum si dezvoltarea unui parteneriat global pentru dezvoltare.

Plant a tree for Peace 2012 este o campanie organizata de Learning about Forests – LEAF si ENO-Environment Online, o scoala globala virtuala pentru cresterea responsabilitatii fata de mediu si dezvoltarea sustenabila.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns