Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rovana Plumb – vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a socialiştilor europeni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rovana Plumb, ministru al Mediului şi Pădurilor şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD, a fost aleasă miercuri vicepreşedinte PES Women, organizaţia de femei a socialiştilor europeni, informează un comunicat transmis Agerpres de PSD.

Alegerile pentru conducerea PES Women au loc la Bruxelles, în cadrul Conferinţei anuale a acestei structuri, care se desfăşoară joi şi vineri ca parte a lucrărilor Congresului PES.

Conform sursei citate, printre priorităţile manifestului prezentat de Rovana Plumb pentru susţinerea candidaturii se numără: sprijinirea, alături de PES Women, a includerii combaterii şomajului în rândul tinerilor, ca prioritate în Strategia Europa 2020, crearea de locuri de muncă “verzi”, calificate şi bine plătite, consolidarea rolului jucat de femei în dezvoltarea economiei “verzi” şi dezvoltarea sustenabilă, precum şi asigurarea participării acestora la luarea deciziilor în aceste domenii. Rovana Plumb mai susţine întărirea politicilor de reconciliere a vieţii profesionale şi private, în special prin sprijinirea directivei privind concediul maternal la nivel european.

În perioada mandatului de europarlamentar, Rovana Plumb a fost aleasă vicepreşedinte al Grupului socialist din PE, având responsabilităţi legate de promovarea economiei “verzi”, dar şi promovarea drepturilor femeii.

Ea a fost autoarea unui raport privind feminizarea sărăciei în Uniunea Europeană, adoptat cu majoritate de voturi în Parlamentul European, în martie 2011. Raportul propunea o serie de măsuri pentru combaterea sărăciei femeilor europene, cu accent asupra categoriilor vulnerabile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns