Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Problemele de fond funciar continuă să fie cap de afiş în audienţele organizate de Prefectură

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Problemele de fond funciar continuă să fie cap de afiş în audienţele organizate de Prefectură
Problemele de fond funciar continuă să fie cap de afiş în audienţele organizate de Prefectură

Marţi, 2 octombrie 2012, în audienţele organizate de Instituţia Prefectului s-au prezentat doar cinci persoane, asta în ciuda faptului că pe liste s-au înscris zece persoane. Mulţi dintre cei care s-au prezentat în audienţe au venit marţi pentru a nu mai ştiu nici ei a câta oară.

 Cei care au venit totuşi să ceară ajutor în problemele pe care le au, majoritatea legate de fond funciar, au fost consiliaţi de Sorin Martin Vereş – director de cabinet al prefectului, expert în Corpul de Control Cosmin Dorle şi Cornel Morar.

 

Sesizări din Pomi şi Andrid

Primul care s-a prezentat în sala XXI, cu probleme de fond funciar, a fost Gheorghe Sălăgean din Pomi. Reclamă că are probleme de fond funciar şi, deşi are documente care atestă că este proprietar asupra terenului, susţine că nu este respectată limita proprietăţii de către vecinul său. Consilierii de la Prefectură l-au sfătuit să solicite serviciile unui inginer topograf care să stabilească exact limitele proprietăţii sale.

Tot cu probleme de fond funciar s-a prezentat şi Traian Ardelean din Satu Mare şi Carol Chiş din localitatea Andrid. Acesta din urmă a declarat că după ce 22 de ani la rând a folosit pământul a ajuns de doi ani încoace să fie purtat pe drumuri din cauză că nu îşi poate întabula titlul de proprietate, în condiţiile în care suprafaţa sa nu mai este aceeaşi în acte ca în natură< “În urmă cu doi ani, bolnav fiind, nu am mai putut munci terenul, aşa că l-am dat în asociaţie, să fie totuşi lucrat.

Chemat să semnez titlul de proprietate constat că nu mai am suprafeţele ce 22 de ani la rând le-am lucrat şi mă întreb unde îmi este pământul? Titlul de proprietate nu l-am întabulat, fiindcă sunt greşeli administrative care trebuie corectate”. Consilierul Cosmin Dorle a spus că specialiştii din cadrul Prefecturii se vor deplasa în cursul zilei de joi la Andrid pentru a se întâlni cu oamenii şi a afla care le sunt problemele şi cum pot fi acestea soluţionate.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns