Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, audiat la Parchetul General

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş a fost audiat joi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) într-un dosar privind conflictul de interese semnalat de Agenţia Naţională de Integritate.

ANI a sesizat, în aprilie 2011, DNA în vederea cercetării fostului ministru al Muncii Ioan Botiş pentru conflict de interese, în legătură cu proiectul “Şansă la demnitate” derulat de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, în care soţia acestuia era plătită în calitate de consilier, relateaza Agerpres.

Inspectorii de integritate au solicitat DNA, tot la acea vreme, cercetarea soţiei fostului ministru, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul proiectului “Şansă la demnitate”, respectiv în calitatea de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 183 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, ca urmare a diminuării ilegale a resurselor obţinute din bugetul general al proiectului, prin activităţile desfăşurate în dubla calitate.

De asemenea, ANI solicita cercetarea şi altor persoane implicate în acest proiect, respectiv Dorin Radu Stoian, reprezentant al Asociaţiei Parteneriat Euroactiv Bistriţa, Magda Carmen Diana, manager al proiectului, acuzată de gestionarea în mod fraudulos prin folosirea unor documente inexacte a unora dintre activităţile proiectului, având ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Comunităţilor Europene.

În plus, ANI a dispus, în aprilie 2011, sesizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale referitor la veniturile din cedarea folosinţei bunurilor realizate în baza contractului de închiriere nr. 41/1 noiembrie 2010.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Noii miniştri au depus jurământul. Lia Olguţa Vasilescu a rămas în afara Guvernului

Noii miniştri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marţi, la Palatul Cotroceni. Anterior şeful statului a anunţat că respinge numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării. Secretarul general interimar al PSD Codrin Ştefănescu a anunţat, marţi seară că miercuri va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.