Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Kelemen Hunor vrea autonomie culturală

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că problema autonomiei culturale se va afla pe agenda Uniunii în negocierile cu partidele după alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar subliniază că nu va reprezenta “o monedă de schimb”.

“Absolut! Nu vorbesc eu de monede de schimb, pentru că niciodată nu am făcut astfel de negocieri, dar sigur că va fi pe agenda noastră autonomia culturală, care de cinci-şase ani de zile este în discuţie şi până la urmă trebuie să tranşăm şi acest lucru”, a declarat liderul UDMR, întrebat dacă va fi problema autonomiei o temă de discuţie în perioada post-alegeri şi dacă va fi “o monedă de schimb”.

Kelemen a precizat că, din punctul său de vedere, un subiect despre care ar trebui să se vorbească este regândirea regiunilor de dezvoltare.

“Eu aş vorbi mai mult de regionalizare, eu aş vorbi mai mult de regândirea regiunilor de dezvoltare, ţinând cont de tradiţiile istorice, ţinând cont de relaţiile culturale, economice şi sociale între diferite microregiuni şi acest lucru, în acest moment, are o greutate deosebită, mai ales în ceea ce priveşte perioada 2014-2020”, a spus Kelemen, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, UDMR va ţine cont de toate ofertele politice atunci când se va aşeza “la masa negocierilor”.

“În regiunea estică a Europei se vede că nu e bine să aibă cineva peste 50% sau să aibă cu mult peste 50%. Vedeţi ce se întâmplă în Ungaria, în alte ţări. Noi credem că este nevoie de un echilibru, dar nu facem în acest moment scenarii. Doar atât vreau să vă spun, că vom ţine cont de oferta politică şi vom ţine cont de interesele societăţii româneşti”, a punctat Kelemen.

El a opinat că după 2007 aşteptările sunt din ce în ce mai mari, dar societatea românească este “un pic obosită” şi pare că nu mai ţine cont de valorile democratice sau de ce se va întâmpla în Uniunea Europeană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns