Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Plăţile de la UE ar putea fi diminuate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Numeroşi fermieri, inclusiv cei sătmăreni îşi pun mari speranţe în sumele pe care le primesc de la Uniunea Europeană (UE) sub forma sprijinului pe suprafaţă. Ca urmare a creşterii suprafeţelor declarate ca fiind lucrate, sumele cuvenite ar putea fi diminuate.

Potrivit publicaţiei Puterea.ro, citând opinia ministrului Daniel Constantin, deţinătorul portofoliului de la agricultur㪠“Vor beneficia de această subvenţie toate tipurile de culturi, de la grâu şi porumb, la legume, livezi şi pajişti.

Guvernul îşi ia măsuri de siguranţă şi anunţă posibilitatea diminuării acestei subvenţii în condiţiile în care suprafeţele totale pentru care se solicită subvenţii în cadrul schemelor de plată depăşesc suprafeţele naţionale de referinţă.

Reducerea se face proporţional. Suprafaţa de referinţă pentru care Uniunea Europeană alocă subvenţii este 8,7 milioane ha, numai că, de exemplu, anul trecut, cererile au fost pentru 9,4 milioane ha, iar suprafaţa agricolă a ţării depăşeşte 14 milioane ha. De aceea, în fiecare an, valoarea subvenţiei alocate de UE este diminuată faţă de suma de referinţă”(…)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns