Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Viktor Orban: Actuala criză nu se va sfârşi în viitorii cinci ani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dezbaterile recente pe tema evoluţiilor din Ungaria sunt de fapt dezbateri despre problemele Europei, discuţii în care Ungaria nu este nici pe departe vedeta, a spus premierul Viktor Orban într-o dezbatere organizată de Fundatia Konrad Adenauer.

Discursurile pe marginea constituţiei Ungariei sunt de fapt discuţii despre “dezvoltarea socială europeană”, a spus Orban în faţa a sute de diplomaţi şi politicieni germani, relateaza Cotidianul. “Ungaria nu presează Germania pentru bani şi nici nu se uită la pungile altora pentru împrumuturi. Ţara poate avea rezultate fără ajutor extern, dacă ei ar lăsa-o”, a spus Orban.

Motivul pentru care Ungaria a devenit o temă majoră în UE este că, începând din 2008, Vestul şi UE, în special zona euro, au căzut într-o criză gravă şi şi-au pierdut direcţia. Munţi de datorii s-au adunat în UE, în timp ce ţări nedemocratice au depăşit cele 27 de state membre, a spus Orban, adăugând că pentru a depăşi această criză, în Ungaria se construieşte o nouă naţiune-un proces bazat pe reducerea datoriilor, încurajarea natalităţii, depăşirea “culturii autocompătimirii şi a deznădejdii” şi a nivelului redus de participare în viaţa comunităţii.

Declaraţiile lui Orban vin imediat după comentariile făcute pentru cotidianul economic Handelsblatt, în care arata că statul european al bunăstării nu mai are niciun viitor. “Lucrul de care Europa are nevoie este o adevărată reînnoire; nu este suficient să economiseşti câţiva, pentru ca apoi să acţionezi după vechile tipare”, a spus Orban, adăugând că fundamentele statului asistenţial trebuie înlocuite prin muncă.

Orban a lansat teza salvării statelor europene din actuala criză prin instituirea unor sisteme prezidenţiale. “Lăsaţi-mă să vă întreb dacă structura democraţiilor europene mai este una potrivită”, a spus Orban, insistând că actualele sitsteme lipsite de autoritate au ajuns să fie un tabu. “Un sistem prezidenţial este probabil mai bun pentru aplicarea unor reforme dure decât un sistem parlamentar”, a spus el.

Premierul Ungariei a declarat că actuala criză nu se va sfârşi în viitorii cinci ani, iar atunci statele UE se vor întreba dacă sistemul de guvernare din SUA nu este unul mai potrivit. Cât priveşte viitorul ţării sale, Orban a spus că Ungaria trebuie să devină un centru de producţie şi nu un furnizor de servicii, pentru că viitorul nu poate fi clădit pe baza serviciilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns