Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesorul Carol C. Koka şi-a lansat cartea “Cronologie istorică”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Scriitori si oameni de cultura au fost prezenti la lansarea cartii lui Carol C. Koka
Scriitori si oameni de cultura au fost prezenti la lansarea cartii lui Carol C. Koka

   Joi, 18 octombrie, într-un cadru neconvenţional – Catedrala Ortodoxă din Satu Mare, cu Hramul “Adormirea Maicii Domnului”, profesorul Carol C. Koka şi-a lansat cartea “Cronologie istorică”.



La această lansare într-un cadru mai puţin obişnuit au vorbit despre carte – preot ortodox dr. Cristian Boloş, preot ortodox Alexandru Tincu, dr. George Vulturescu, dr. Lucian Cucuiet, Voicu D. Rusu, dr. Viorel Câmpean şi nu în ultimul rând autorul.

Vorbitorii au salutat faptul că o asemenea carte este lansată într-un lăcaş de cult. S-a subliniat faptul că este vorba despre rodul a 7 ani de muncă din partea autorului.

Pentru a aduna între coperţile cărţii atâtea date referitoare la Sătmar a fost necesară o documentare profundă, fiind răsfoite numeroase documente şi consemnări. Vorbitorii au considerat că o a semenea lucrare îşi are locul în biblioteca fiecărui sătmărean, dar şi în cele comunale.

Cartea este utilă tuturor celor care doresc să afle date însemnate din istoria cunoscută şi necunoscută a reşedinţei de judeţ. Ea ar putea sta ca piatră de temelie la viitoarea monografie a judeţului, lucrare care se va elabora până în anul 2013.

Prin această carte autorul şi-a dovedit patriotismul, dublat de o muncă minuţioasă. Este subliniată armonia în care au trăit în timp diversele etnii. Istoria nu a iertat aceste meleaguri de unele convulsii. Carol C. Koka prezintă fără prejudecăţi evenimentele din perioada comunismului.

În finalul evenimentului cultural autorul şi-a justificat demersul în realizarea lucrării. A mărturisit că nu se aştepta să iasă o carte bogată în date şi oameni, dar în final se bucură de reuşită.

Alături de vorbitori, printre participanţii la lansare îi menţionăm peŞ Nicolae Pop, Ana Vacarciuc, Viorel Sopot, Ovidiu Pop, Lia Koka, Elena Koka, Ion Bala, Gheorghe Cormoş, Nelu Andreica, Voicu Şichet, Rodica Hepcal, Ioan Taşnadi, Alexandru Olaru ş.a.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns