Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Stareţii din Eparhie s-au întâlnit la Mănăstirea Scărişoara Nouă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

De pe site-ul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşlui şi Sătmarului aflăm că în data de 17 octombrie, a avut loc la Mănăstirea”Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul “Scărişoara Nouă” Sinaxa Monahală care a reunit stareţi şi stareţe, egumeni şi egumene, economi, econoame şi duhovnici de la toate mănăstirile şi schiturile eparhiei.

 

In deschidere a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii de Preasfinţitul Iustin Sigheteanu, arhiereu-vicar în Episcopie, în sobor, la care au slujit toţi stareţii, egumenii şi duhovnicii mănăstirilor. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diaconul Horotan Adrian întru preot pe seama credincioşilor din Parohia Moftinu Mare. După Sfânta Liturghie a fost oficiat un polihroniu pentru conducătorii şi vieţuitorii mănăstirilor. Întâlnirea a avut loc în Sala Sinodiconului unde au fost dezbătute aspectele vieţii monahale duhovnicesti, organizatorice şi administrative.

 

Au mai fost aduse la cunoştintă ultimele hotarâri ale Sfântului Sinod în ceea ce priveşte buna rânduială şi disciplină a vieţii monahale. S-au purtat discuţii libere specifice vieţii monahale, intensificarea vieţii duhovniceşti, sporirea obştilor monahale, rânduite de duhovnici la mănăstirile de maici, o mai bună comunicare cu Episcopia, întrajutorarea mănăstirilor între ele, participarea sobornicească şi frăţească, prin invitaţii reciproce scrise, la hramuri sau alte manifestări organizate în centrul eparhial. Episcopia are un număr de 26 de mănăstiri şi trei schituri.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns