Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare: Slujbă arhierească la sărbătoarea Tuturor Sfinţilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liturghia a fost oficiatade PSSa episcopul Eugen Schonberger si vicarul Otto Harsfalvi
Liturghia a fost oficiatade PSSa episcopul Eugen Schonberger si vicarul Otto Harsfalvi

Printr-o slujbă arhierească au fost cinstiţi la Catedrala Romano-Catolică sfinţii cunoscuţi şi necunoscuţi, joi, 1 octombrie, de sărbătoarea Tuturor Sfinţilor.

Alături de PSSa Eugen Schönberger, episcopul Sătmarului, slujba a fost concelebrată de părintele Otto Hársfalvi, vicarul general al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare. Ierarhul diecezei, în prediuca sa a arătat originea, istoria acestei sărbători, precum şi semnificaţia sa, faptul că în această zi îi cinstim pe toţi acei semeni ai noştrii care şi-au trăit viaţa la fel ca toţi ceilalţi, dar în iubire şi dăruire deplină faţă de oameni şi de Dumnezeu. Martirii credinţei creştine au fost comemoraţi din secolul IV, iar apoi au fost sărbătoriţi toţi acei sfinţi care au trăit aici pe pământ, dar sfinţenia lor nu a fost una remarcabilă, vizibilă, iar Biserica îi poate ridica la cinstea altarelor doar pe cei trecuţi în eternitate, despre care se ştie sigur că se află deja în Împărăţia Cerului.

Fiecare creştin speră că cei dragi, care nu mai sunt printre noi se află în Rai, atături de Tatăl Ceresc. Pentru mântuirea sufletelor lor se va oficia tot o slujbă arhierească, vinei, de la ora 16, în capela Cimitirului Romano-Catolic de lângă podul Decebal.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns