Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prefecţii din Dolj, Mureş, Brăila şi Botoşani au fost demisi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul a decis eliberarea din funcţie a prefecţilor din judeţele Dolj, Mureş, Brăila şi Botoşani, a anunţat ministrul de Interne, Mircea Duşa.

Prefectul de Dolj, Elena Costea, a declarat anterior că nu comentează situaţia până nu primeşte informarea oficială şi că hotărârea de eliberare din funcţie i-a fost comunicată “neoficial de cineva din partid”.

“Nu am fost anunţată oficial de Guvern. Mi-a comunicat neoficial cineva din partid (n.r. – PNL). Nu vreau să comentez până nu primesc informarea oficială”, a declarat Elena Costea, citata de Mediafax.

Surse apropiate Elenei Costea au declarat că demiterea are legătură cu scandalul izbucnit între ea şi primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu.

 

Cele două au intrat în conflict la începutul lunii octombrie, când Lia Olguţa Vasilescu a decis demolararea tuturor chioşcurilor de pe terenul public al Primăriei, iar Prefectura nu şi-a dat avizul de legalitate pe dispoziţiile primarului.

În plus, prefectul a atacat dispoziţiile în instanţă, în prezent procesul aflându-se pe rolul Tribunalului Dolj.

În 9 octombrie, Lia Olguţa Vasilescu a cerut oficial Guvernului, într-o conferinţă de presă, să o demită pe Elena Costea. Elena Costea a depus jurământul în calitate de prefect de Dolj în 14 mai a acestui an, fiind propusă în această funcţie de PNL.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns