Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Agricultorii protestatari s-au batut cu jandarmii in fata Guvernului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 4.000 de agricultori din toată ţara au participat miercuri, începând cu ora 11,00, la mitingul “SOS Salvaţi Agricultura României!” din Piaţa Victoriei, principalele revendicări fiind legate de subvenţiile la hectar, pentru motorină, dar şi de impozitarea – de către stat – a subvenţiilor acordate de Uniunea Europeană.

Protestatarii au reclamat faptul că agricultura este lăsată de izbelişte şi au cerut demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, relateaza Mediafax.

Protestatarii au dus cu ei un utilaj pe care a fost amplasată o machetă înfăţişând o vacă, precum şi o orchestră. De asemenea, au venit cu o oaie care trage după ea un trenuleţ improvizat pe care erau agăţate mai multe bannere cu ciulini, cultura de bază a agriculturii: “Mâncarea este puterea omului”, “Să vă fie ruşine că aţi distrus agricultura”.

Pe trenuleţul tras de oaie protestatarii au mai pus şi un craniu de berbec cu mesajul “Atât a mai rămas din zootehnie”.

Protestatarii aveu pe ei veste verzi inscripţionate cu mesajul “SOS, salvaţi agricultura României” şi au în mâini bannere inscripţionate “Dezinteresul guvernanţilor plus seceta egal dezastrul zootehniei”, “Munca noastră este sudoare şi nu şpagă”, “Respectaţi legile nu mai prelungiţi taxarea inversă”, “Jos ministrul visător, puneţi un agricultor”, “Cerem demisia ministrului Agriculturii”, “Aţi promis investiţii în agricultură. V-am votat, ne-aţi înşelat!”.

 

Protestatarii au mers din mai multe judeţe ale ţării precum Teleorman, Braşov, Bacău, Botoşani, Ialomiţa, Covasna, Constanţa.

Protestul este organizat în parcarea Guvernului, aceasta fiind împrejmuită de garduri de protecţie. dar şi de un cordon de jandarmi.

In timpul manifestatiei, protestatarii au început să arunce cu garduri în jandarmi, patru dintre manifestanţi au fost ridicaţi. Protestatarii au fost calmaţi de intervenţia amplă a jandarmilor, care au aruncat cu gaze lacrimogene.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns