Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Biserica ortodoxă din Cioncheşti l-a prăznuit vineri pe Sfântul Ierarh Nectarie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Slujba la Biserica ortodoxa din Cionchesti
Slujba la Biserica ortodoxa din Cionchesti

În localitatea Cioncheşti, vineri a fost zi de mare sărbătoare. Cu mic cu mare, localnicii, dar şi numeroşi sătmăreni veniţi din alte părţi ale judeţului, au păşit încă de dimineaţă în singura biserică otodoxă din judeţ care poartă hramul Sfântului Ierarh Nectarie.

Pragul lăcaşului de cult din Cioncheşti a fost trecut de peste o sută de credincioşi ce au dorit să asculte Acatistul Sfântului Nectarie, să asculte rugăciunile rostite de un sobor de preoţi. Sărbătoarea a început de joi cu o slujbă de priveghere. Vineri, credincioşii ortodocşi i-au înălţat o rugăciune Sfântului Nectarie Taumaturgul, care e cunoscut ca fiind grabnic ajutător tuturor celor ce se află în nevoi şi grele suferinţe trupeşti şi sufleteşti. După citirea Acatistului Sfântului Nectarie, un sobor de preoţi în frunte cu părintele paroh Gheorghe Vâlcu a oficiat Sfânta Liturghie. Biserica ortodoxă din Cioncheşti aparţine Parohiei Viile Satu Mare. Este singura din judeţ ce poartă Hramul Sfântului Nectarie şi s-ar putea să fie a doua din ţară alături de Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti cu acest hram.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in cea online (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sfantul Paul al Crucii

Sfântul Paul al Crucii (1694-1775)

Asculta acest articol Una dintre familiile monahale foarte cunoscute în Biserica Romano-Catolică este Congregaţia Pasioniştilor, cu numele oficial şi întreg