Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Producţia de etanol influenţează cererea de porumb

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

  Etanolul are la baza producţiei cantităţi imense de cereale. Creşterea producţiei de etanol presupune menţinerea la un nivel ridicat a nivelului cererii pe piaţa cerealelor.


Iată ce subliniază publicaţia Recolta.eu cu privire la producţia de biocombustibil şi cea de cerealeŞ “În urma producţiei de etanol, rezultă şi produse secundare care se întorc pe piaţa de furaje şi înlocuiesc porumbul ,” arată Richard Pottorff, economist şef pentru Doane Advisory Services, în cadrul recentei conferinţe Doane. “Cererea de porumb a scăzut şi sectoarele zootehnice tocmai s-au contractat, iar rapoartele Departamentului de Stat pentru Agricultură al SUA apreciază că această tendinţă se va menţine”(…)

Pentru că în 2013 sunt necesari 52,23 miliarde litri de etanol, urmând ca până în 2015 necesarul să crească la 56,8 miliarde de litri, specialistul american consideră că nu sunt motive să ne aşteptăm la alte prăbuşiri ale cererii.

“Dacă producţia va creşte cu 50 Kg pe 0,4 ha, aşa cum arată tendinţele privind producţia, asta înseamnă o cantitate suplimentară de 4,2 milioane de tone de porumb care intră pe piaţă”, a adăugat Pottorff.

Vom avea nevoie să vedem o creştere continuă a cererii venită de pe piaţa chineză, astfel încât să avem o suprafaţă de 97 milioane de acri (aproximativ 40 milioane de hectare) cultivată cu porumb”, a mai spus Pottorff. “Altfel vom avea mari surplusuri, iar preţurile vor scădea”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns