Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La preţul de 10 lei kilul în viu porcii graşi nu au căutare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Purceii au avut cautare la targul de la Livada
Purceii au avut cautare la targul de la Livada

Pe o vreme mohorâtă şi ploaie mocănească, marţi, 13 noiembrie, s-a desfăşurat târgul de ţară de la Livada. Spre suprinderea vânzătorilor, la preţul de 10 lei kilul în viu porcii graşi n-au avut căutare. Au avut în schimb trecere purceii.


Vedeta târgului a fost un porc de 160 de kile

Înainte de intrarea în târgul de la Livada, numărul mare de autoturisme parcate pe stradă dovedeau interesul multor localnici faţă de oferta în special de animale. La intrarea în spaţiul destinat târgului am remarcat prezenţa unui număr mare de crescători de animale, în special de porci.

Privitori curioşi au fost suficienţi în acest sector. Era greu de dedus dacă era vorba despre potenţiali cumpărători sau despre persoane care deţin acasă animale şi se interesează de preţ, respectiv de pulsul pieţii.

Am remarcat în târg existenţa unui porc de 160 de kilograme, o scroafă recondiţionată pentru care s-au cerut 1.500 de lei, dar şi porci cu greutăţi în jur de 100 de kile, chiar peste. Această categorie de animale era evaluată la 9 lei/kil – ultim preţ. S-au vândut câteva exemplare.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns