Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministrul Silaghi dă asigurări că Drumul Expres, podul peste Someş şi Centura oraşului se vor realiza

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

ministrul Silaghi si secretarul de stat maghiar, dr. Volner PalTraseele definitive ale celor două căi de circulaţie se vor stabili în funcţie de avizele de mediu

Vineri,. 16 noiembrie, de la ora 10, la Prefectura Satu Mare a avut loc o întâlnire între minstrul Transporturilor Ovidiu Silaghi, secretarul de stat maghiar, dr. Völner Pal.

După întâlnirea la care au particiat oficialităţi judeţene şi locale şi din cadrul Ministerului Transporturilor, cei doi au susţinut o conferinţă de presă. La aceasta au mai participat secretarul de stat Septimiu Buzaşu, şeful de cabinet al ministrului Silaghi – Radu Roman şi translatoarea secretarului de stat maghiar, Vajna Tünde.

Agenda celor doi oficiali a fost încărcată

La început, dr. Völner Pal a spus că, în cadrul discuţiilor cu ministrul Silaghi nu s-au abordat doar temele referitoare la Drumul expres Petea – Baia Mare şi Centura de ocolire a municipiului Satu Mare – ce cuprinde şi un pod peste râul Someş -, ci şi alte subiecte de interes pentru ambele părţi.
Una din teme a fost cea privind creşterea numărului de puncte de trecere ale frontierei de la cele 10-12 din prezent la până la 50 de puncte. “Ne pregătim şi noi pentru intrarea României în Shengen şi am convenit ca pentru proiectele discutate să apelăm la funduri europene”, a spus printre altele secretarul de stat maghiar.

Ministrul Silaghi dar şi dr. Völner Pal au dat asigurări că Drumul expres şi Centura de ocolire se vor realiza. “Până la sfârşitul anului vreau să finalizăm licitaţia pentru prima etapă a Centurii cu podul peste Someş aferent”, a precizat ministrul Silaghi.

Puteti citi continuarea in editia tiparita din 17 noiembrie disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns