Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-ar putea ieftini bananele

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Bananele se numără printre fructele importate care ocupă un loc însemnat în alimentaţie, începând de la copiii sugari până la vârstnici. Nu de puţine ori accesul la aceste fructe exotice este limitat de preţul de comercializare. Taxele de import s-au redus.

După cum menţionează publicaţia Puterea.ro, “Cel mai lung diferend comercial din ultimii o sută de ani s-a încheiat, a intrat în vigoare acordul dintre ţările Uniunii Europene şi cele ale Americii Latine cu privire la reducerea taxelor de import de banane, transmite Agerpres.

Săptămâna trecută, la Geneva, a fost semnat un acord conform căruia UE se obligă să reducă taxele la importurile de banane din ţările Americii Latine de la 176 la 114 euro pe tonă. Acordul, care a pus capăt „războiului bananelor” vechi de 20 de ani, a fost elaborat încă în 2009, însă până acum nu a putut fi ratificat de toate ţările participante ale conflictului”.

Reducerea cu 62 de euro pe tonă a taxelor vamale ar putea conduce implicit la scăderea preţului de comercializare a acestor fructe apreciate de consumatori, inclusiv cei români.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns