Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Azi sărbătorim Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Intrarea Maicii Domnului in biserica sau Sarbatoarea Luminii, cum se mai numeste, se celebreaza de intreaga crestinatate in fiecare an la 21 noiembrie si aminteste momentul in care Duhul Sfant a inceput sa lucreze ca s-o pregateasca pe Fecioara Maria, cea care avea sa-L nasca pe Iisus.

 

Venirea pe lume a Sfintei Feciore Maria are iz de poveste. Acest lucru ne este spus in “Evanghelia dupa Iacov”. Ana, cea care avea sa fie mama Fecioarei, nu putea avea copii. Impreuna cu Ioachim, barbatul ei, se rugau neincetat sa fie binecuvantata cu un copil.

Cei doi aduceau jertfa in fiecare an pentru ca rugaciunile sa le fie ascultate si bine primite. In al cincizecilea an al casatoriei lor, marele preot le-a refuzat ofranda, numindu-i pacatosi, ceea ce pentru acele vremuri era rusine mare si umilinta.

Cei doi, insa, nu s-au razvratit, nu s-au indepartat de Dumnezeu, ci au continuat sa spere, sa se roage si sa tina post promitand ca, daca vor avea un copil, il vor inchina lui Dumnezeu.

Intr-o buna zi, Arhanghelul Gavriil i s-a aratat lui Ioachim, spunandu-i ca va avea un copil care se va umple de Duh Sfant din chiar pantecele mamei sale si va fi vas ales al lui Dumnezeu.

Spusele Arhanghelului Gavriil s-au adeverit si, peste noua luni, Ana a nascut-o pe Maria, cea care, fara a cunoaste barbat, avea sa fie Maica Domnului nostru, Iisus Christos.

Ioachim si Ana si-au tinut promisiunea si au dus-o pe Maria, fiica lor, la templu, intr-o zi de 21 noiembrie, pe cand aceasta avea doar 3 ani. Aici, la templu, Maria si-a petrecut intreaga copilarie, crescand in curatenie sufleteasca, rugandu-se neincetat si citind Scriptura impreuna cu alte fecioare, vaduve si preoti.

Fecioara Maria a petrecut astfel, 12 ani, pana cand acelasi Arhanghel Gavriil a vestit-o ca-L va naste pe Iisus, Fiul Domnului. Ca sa ramana nepatata in fata lumii, Fecioara Maria a parasit templul si s-a logodit cu Iosif, martorul fecioriei ei si al miracolului divin al nasterii pruncului Iisus.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns