Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii Scolii Gimnaziale 3 Carei – in cautarea lui Andrei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Invitatii Scolii 3 Carei
Invitatii Scolii 3 Carei

Unul dintre punctele esentiale asupra cărora si-a indreptat atentia echipa Magnum Carolinum, (din proiectul Oameni mici, fapte mari, in Tara lui Andrei), a fost cel referitor la factorii care generează agresiunea.

Echipa Scolii Gimnaziale 3 Carei si-a adus voluntarii claselor a VIII-a  pentru o dezbatere cu specialisti, având  sloganul Alege viata, nu drogurile!

La aceasta intâlnire elevii au realizat consecintele  devastatoare ale consumului de  stupefiante.

 

Masa rotunda la Castelul Karoly

 

Una din activitatile subsumate proiectului s-a desfăsurat sub forma unui mese rotunde, in Sala Cavalerilor, din Castelul Karoly, avandu-l in mijlocul nostru pe directorul Georgescu Bogdan. Acolo s-au expus lucrările  voluntarilor, s-au  făcut  dezbateri  in echipe pe marginea factorilor de poluare a mediului si a campaniei de antiviolentă. in urma  lecturării eseurilor voluntarilor s-au tras concluzii revelatoare asupra activitătii de combatere a agresiunilor verbale si nu numai.

 

Despre eufemisme

 

Printre solutiile propuse au fost si utilizarea eufemismelor, ca modalitate de a ocoli termeni considerati ofensatori. Echipa a pregătit cateva  exemple pornind de la opera studiată la clasă: Iapa lui Voda, de M. Sadoveanu. Iata-le: “să-mi pupe iapa nu departe  de coadă!”; “prost – de o modestie intelectuală”; “ceartă – foc prietenesc”; “handicapat – persoană cu nevoi speciale”; “infractor – certat cu morala”; “infrângere – nonvictorie”; “escroc – o persoană debusolată etic”; “bar, cafenea – spatiu de convivialitate”; “nebun – cu mintea rătăcită”; “o proastă reputatie – cu deficit in imaginea de marcă”; “concediere – eliberare  din functie”; “a minti – a exgera, a hiperboliza”; “imbătrânire – maturizarea tenului”.

 

Plimbari in natura

 

Iesirea membrilor grupului la o plimbare cu bicicletele, insotiti de profesorul de sport Tudorel Monea in căutarea lui Andrei, le-a dat elevilor posibilitatea de a se cunoaste reciproc, de a face miscare, de a lega prietenii, de a comunica, de a inhiba orice grăunte de  discrininare ori agresiune.

Profesoara coordonatoare Carmen-Maria Dindelegan promite ca, din concluziile trase in urma acestor experiente, va redacta si posta un material rezumativ pentru inscrierea la concurs. De asemenea, succesiunea cronologică a evenimentelor pooate fi urmărita in format electronic pe o pagină de facebook: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.440344389355866.106352.100001409257716&type=3

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns