Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Inspectoratul Școlar a premiat 300 de școlari mici la Filarmonică

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sefa ISJ felicita copiii
Sefa ISJ felicita copiii

Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare a organizat ieri, 4 decembrie, la Filarmonica Dinu Lipatti, festivitatea de premiere a celor mai reusite creatii literare si plastice din Concursul “Miracolul iernii – Magie in culoare si cuvant”. Concursul s-a adresat tuturor elevilor din ciclul primar din judet (clasele pregatitoare si I-IV).

 

Tot ieri, pe holul Filarmonicii a fost amenajata expozitia-concurs cu lucrarile elevilor din invatamantul primar de la numeroase scoli din judet. La intrare, participantilor li s-a inmanat cate un medalion imprimat cu denumirea evenimentului.

Sute de participanti

Sute de participanti
Sala arhiplina

Programul  a fost coordonat de Eva Ioana Sabou, inspector de specialitate pentru invatamant primar. Au participat: Marcela Papici, viceprimar, Mariana Roman, inspector scolar general, Viorel Solschi, inspector scolar general adjunct, inspectori scolari, directori de scoli gimnaziale, profesori, sute de elevi si parinti, jurnalisti. Sala a fost arhiplina, inclusiv lojile de sus si culoarele, astfel incat, dupa ce a adresat un cuvant de bun venit, Eva Ioana Sabou (emotionata ca la un examen) a facut un apel la parinti sa-si tina copiii in brate, pentru a descongestiona culoarele.

Program artistic si premiere

 Dupa un scurt discurs al Marianei Roman,  Ansamblul folcloric “Cununita”, indrumat de Carmen Sas si Leontina Dorca, a interpretat cateva colinde, copiii fiind indelung aplaudati de participanti.
A urmat prezentarea expozitiei intitulata “Sarbatorile de iarna, miracol in culoare si cuvant”, ce cuprinde 300 de exponate, premiate la cele doua sectiuni: plastica si poezie. Apoi au fost premiati copiii de la grupa pregatitoare pana la clasa a IV-a.
In continuare, eleva Rusu Thais din clasa a III-a, de la Liceul de Arta Aurel Popp, a interpretat la vioara colinde si cantece de Craciun. Ea a fost indrumata de profesoara Rodica Cuzdriorean si profesoara corepetitor Macksai Rozalia. Apoi, eleva Dan Maria din clasa a IV-a B de la Scoala Grigore Moisil, indrumata de invatatoarea Donca Florica, a recitat poezia “Scrisoarea unui copil catre Mos Craciun”.
A urmat un program de dansuri cu copiii de la Royal dans Club, indrumati de profesorul Ignat Ovidiu: perechile Cosarca Denis si Torja Cerasela; Horvath Marc si Botis Larisa; Stef Armand si Rub Antonia. In incheiere, copiii de la Scoala Gimnaziala Tasnad, indrumati de profesoara Anca Erdei, au interpretat dansuri irlandeze.

Informatii de detaliu si numele celor care au participat la program ne-au fost oferite de profesoara Alexandra Lucaciu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Mostra de compunere

Asculta acest articol In cadrul proiectului ,,Fii mai bun, fii intelept, ,,condus de profesor Gr.I Delia Pop, Director, prof. Andrea