Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Duşa: Primarii să transmită până joi, către birourile electorale, listele pentru alegeri

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primarii sunt obligaţi să transmită până pe 6 decembrie către birourile electorale listele întocmite pentru alegerile parlamentare, a declarat miercuri ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, care a subliniat că listele au fost realizate în baza Legii nr. 35. Potrivit lui Duşa, noul Parlament care se va forma urmează să dezbată un proiect legislativ referitor la listele electorale.
În cadrul unei videoconferinţe, ministrul a mai spus că listele electorale nu se mai afişează, potrivit unei directive europene care prevede protecţia datelor cu caracter personal şi a precizat că au fost luate toate măsurile necesare pentru ca votul să fie secret şi să se desfăşoare în condiţii normale, relateaza Agerpres.

Mircea Duşa a declarat că aproximativ 59.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea la alegerile parlamentare, dintre care 33.000 vor fi distribuiţi în secţiile de votare.

El a mai precizat că persoanele care se află în vacanţe în străinătate nu pot vota acolo deoarece votul trebuie exercitat doar în colegiul unde persoana îşi are domiciliul.

Totodată, Duşa a subliniat faptul că vineri şi sâmbătă dimineaţă vor fi organizate din nou videoconferinţe cu autorităţile locale.

De asemenea, ministrul le-a transmis autorităţilor locale să elibereze căile de acces spre secţiile de votare pentru ca cetăţenii să-şi poată exercita dreptul la vot.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns