Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii Scolii din Livada au fost premiati pentru implicare in sase microproiecte

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Imagine de la premiere
Imagine de la premiere

La Scoala Gimnaziala “Petofi Sándor” Livada, ziua de 5 decembrie a debutat cu distribuirea de pliante – Ziua Internationala a Voluntariatului – tuturor elevilor din scoala.

De asemenea in Centru de Documentare si Informare au fost prezentate sub forma de seminar temele: Ce este voluntariatul si Etapele de realizare a unui proiect – avandu-se in vedere viitoarele proiecte care vor fi propuse si realizate de elevi in anul scolar 2012-2013. Apoi, un grup de voluntari au impodobit sala pentru sarbatorile de iarna.

Elevii implicati in activitati de voluntariat au fost premiati pentru realizarea, ca parte practica, a sase mini-proiecte care au vizat implicarea lor in comunitate. Toate fac parte din proiectul intitulat “Atelierul de idei si fapte bune”, adresat copiilor din ciclurile primar si gimnazial.

Proiectul urmareste dezvoltarea initiativei voluntare si a spiritului critic; dezvoltarea abilitatilor de comunicare; cresterea stimei de sine; asumarea unui rol activ in comunitate; dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa. intr-un sens mai larg, dezvoltarea abilitatilor de viata.

Alt grup premiat
Alt grup premiat

Astfel fiecarui copil (tanar) i s-a oferit posibilitatea de a se implica si de a schimba ceva in mod real in comunitatea sa prin organizarea de mini proiecte – in perioada decembrie 2011-mai 2012, cu prelungire pe perioada vacantei de vara.

Continutul micro-proiectelor

 Iata in sinteza continutul micro-proiectelor:

1.       Coordonat de elevii Varga Mercedes si Hepcal Sergiu: “O viatamai buna pentru toti”.  Rezultate: zece familii sarace sunt ajutate cu imbracaminte si alimente; o campanie de colectare de imbracaminte si bani. Echipa este formata din elevii: Eles Andrea, Balogh Melinda, Erdosi Denisa, Zab Fabian, Sike Denis, Eles Sonia, Sentianosi Alin, Haitas Matei,  Mondici Brendon, Bocros Evelin, Medve Bettina si Clasa a VI-a B.

2.      Coordonat de elevii Morcocean Simona si  Morcocean Mihai Lucian: “Ajutor pentru viata”. Rezultate: zece familii sarace sunt ajutate cu imbracaminte si alimente; o campanie de colectare de imbracaminte si bani. Echipa este formata din elevii: Campian Victoria, Finteusan Aida Gabriela Daniela, Olah Marcel Maximo, Dezsi Pavel, Balan Alex Laurentiu si Marcut Adrian Cristian.

Impodobirea bradului
Impodobirea bradului

3.      Coordonat de elevele Medve Bettina si  Kovacs Balint Boroka: “Zilele orasului Livada”. Rezultate: un spectacol de muzica si dans prezentat in comunitate, o expoziţie cu lucrari organizata in comunitate. Echipa este formata din elevii: Kovari Gabriella, Olah Liza Anabela, Medve Csilla Julia, Medve Kriszta Rita, Eles Adriana, Kurpe Ariana Andrea, Olah Denisa, Szucs Bettina Edina si  Jacob Melania Rebeca.

4.      Coordonat de elevele Tardi Henrietta si Sebesi Cristina Zsonet: “Ocrotirea arborelui lalea – Liriodendron Tulipifera”. Rezultate: intretinere parc dendrologic, arborele cu lalele, protectia mediului. Echipa este formata din elevii: Ciul Ionut Gavrila, Kanalas Angela, Mezei Krisztian Attila, Tamas Szabolcs, Pap Daiana Felicia si Catana Antonela Aurica.

5.      Coordonat de elevii Varga Markusz, Lacatos Ernestin si Ciul Marius: “Amenajarea Centrului de Documentare si Informare”. Rezultate: un spatiu amenajat si dotat cu mobilie. Echipa este formata din elevii: Raksi Attila Miklos, Stan Andrei Vasile, Olah Patrik, Varga Dina Alina, Gabor Izabella Ivett, Varga Hercules Adrian,  Szakacsi Ioan Cristian si Varga Dezso.

6.      Elevii claselor V-VIII s-au implicat in miniproiectul “Gestionarea deseurilor”. Rezultate: colectarea de deseuri.

7.      Elevii claselor a III-a A si a IV-a A s-au implicat in miniproiectul “O floare, o viatade om”. Rezultate: plantarea unor flori.

Activitatile de voluntariat au fost realizate in parteneriat cu Asociatia CREDDIS Satu Mare, sub indrumarea directorului Csaki Francisc si a profesorul documentarist Szalay Miklos Attila. S-au mai implicat in aceste activitati deopotriva parinti si cadre didactice: Ionut Carmen, Szolosi Eniko, Bak Eva, Hiripan Delia si Bretan Izabela.

Informatiile ne-au fost comunicate de profesorul Szalay Miklos Attila.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns