Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Licitaţiile centralizate organizate de Ministerul Sănătăţii se vor derula transparent, electronic

Sigla Informatia Zilei
Licitaţiile centralizate organizate de Ministerul Sănătăţii se vor derula transparent, electronic
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Sănătăţii anunţă că toate licitaţiile ce vor fi organizate la nivel centralizat se vor derula, transparent, electronic prin www.seap.ro, conform metodologiei de organizare a licitaţiilor centralizate.
Proiectul de act normativ va putea fi vizualizat pe pagina de web www.ms.ro.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va elabora lista cu medicamentele, materialele sanitare şi echipamentele medicale care vor fi achiziţionate, pe acrod cadru, pentru unităţile sanitare. Lista va putea fi actualizată anual, în funcţie de necesităţi.

Documentaţiile de atribuire şi specificaţiile tehnice pentru produsele ce vor fi achiziţionate vor fi elaborate de comisii ale Ministerului Sănătăţii, alcătuire din câte 5 persoane (3 experţi tehnici şi 2 reprezentanţi ai ministerului). Documentaţiile de atribuire vor fi transmise pentru evaluare unor experţi independenţi care vor avea un punct de vedere tehnic asupra acestora. ~n cazul în care există puncte de vedere diferite asupra conţinutului caietelor de sarcini, vor fi organizate şedinţe de mediere pentru definitivarea materialelor, precizează MS.

Toate procedurile se vor finaliza electronic. Mai este prevăzut ca înainte cu 10 zile de demararea procedurilor de achiziţie de căre firmele participante la licitaţii, să fie organizate  conferinţe de consens, mai exact întâlniri între operatorii economici interesaţi şi comisiile de realizare a documentaţiilor de atribuire în scopul formulării de propuneri şi observaţii privind conţinutul acestor documente.     Participanţilor la licitaţie le vor fi solicitate mostre din produsele ofertate. De asemenea, vor fi specificaţii exacte privind serviciile de depozitare, distribuire sau service ale produselor licitate după caz.

În premieră, firmele câştigătoare  vor semna un angajament etic care în cazul nerespectării riscă blocarea posibilităţii de a mai participa la licitaţii organizate de către Ministerul Sănătăţii, în următorii ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns