Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare-Expoziţia Festivalul iernii a fost vernisată joi, la Consiliul Judeţean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ca urmare a unei bune colaborări ce durează de aproximativ cinci ani, Şcoala de Arte Satu Mare împreună cu Asociaţia Artiştilor Plastici Sătmăreni Casa Creaţiei au organizat ieri o nouă ediţie a Festivalului Iernii.
Sub patronajul Consiliului Judeţean, evenimentul cultural de ieri a strâns laolaltă artiştii plastici sătmăreni şi cursanţii Şcolii de Arte.
Dacă artiştii au expus pe simezele din galeria de artă a Consiliului Judeţean nu mai puţin de 63 de lucrări a 22 de membri, vernisajul a fost susţinut cu momente artistice de către elevii talentaţi ai instituţiei conduse de Mircea Deac. De altfel, prezent la eveniment, acesta împreună cu MariaVarga-responsabil de programe şi preşedintele Asociaţiei Casa Creaţie-Gergely Csaba, au făcut şi oficiile de gazde, adresând scurte discursuri celor prezenţi.
Au expus tablouri cu diferite teme şi cu tehnici foarte diverse dar şi sculpturi artiştii plastici; Alexandra Cherecheş, Georgiana Păduraru, Greta Jenei, Cristina Moldovan, Iulia Olar, Aurel Ţenţ, Lakatoş Miklos, Ştefan Tilinger şi mulţi alţii. Aceştia au dat dovadă că şi 2012 a fost unul rodnic, iar expoziţia de ieri este doar una dintre multele care au fost organizate de-a lungul anului, de acum trecut.
Chiar dacă nu s-a bucurat de prezenţa unor oficlităţi locale sau judeţene, publicul prezent a admirat lucrările şi a gustat momentele artistice prezentate de Bocsi Dorottya la pian care a interpretat o bucată de Haendel şi A. Diabelli , Rareş Nintaş la chitară clasică cu piesa Tango a lui Francisc Tarrega şi Maxima a lui Pernambuco.
Foarte aplaudaţi au fost cei doi mici balerini Astrid Ruba şi Luis Dano care au prezentat fragmentul Scufiţa Roşie din baletul “Frumoasa din pădurea adormită” de P. I Ceaikowski.
Doritorii care vor să admire lucrările o pot face şi în zilele următoare, deoarece acestea vor mai rămâne în expoziţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns